Rögtön vizsgálóbizottságot indítana Merkel ellen az AfD

2017. szeptember 24. 20:18

Alice Weidel pártlista-vezető bejelentette: a Bundestagba bejutó rendszerkritikus AfD párt vizsgálóbizottságot állítana fel Angela Merkel kancellár menekültpolitikája ügyében.

2017. szeptember 24. 20:18

Az Alternatíva Németországnak (AfD) a szövetségi parlament (Bundestag) pártjaként vizsgálóbizottság felállítását kezdeményei Angela Merkel kancellár menekültpolitikája miatt – jelentette be a vasárnapi Bundestag-választás után a törvényhozásban újonc párt egyik vezetője.

Alice Weidel, az AfD kampányát vezető egyik úgynevezett csúcsjelölt a ZDF országos köztelevíziónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a Bundestag feladata a kormány ellenőrzése.

Ezért az AfD vizsgálóbizottságot kezdeményez, amely „nagyon világosan foglalkozik majd ennek a nőnek (Angela Merkelnek) a jogsértéseivel” – mondta a politikus.

Az Angela Merkel vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetségtől jobbra álló AfD másik csúcsjelöltje, Alexander Gauland azt mondta, hogy pártja „hajtóvadászatot” indítanak Angela Merkel kancellár ellen, és „vissza fogják szerezni az országot”.

Az AfD az első eredménybecslések szerint 13,2 százalékos eredménnyel debütál a Bundestagban.

(MTI)

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. szeptember 25. 08:08
Merkel beveszi őket a kormányba, rájuk bízza a migrációs politikát, oszt jónapot!
marós
2017. szeptember 25. 07:45
Merkel megérdemelne egy kötelességszegési eljárást, mert nem védte meg a népet polgárok életét és bíztonságát az iszlám terroristáktól.
zőldsas
2017. szeptember 25. 05:30
Orbáni szellők fújnak svábéknál. Valaki Pannóniából megjósolta.
Jobbik Oroszországért Mozgalom
2017. szeptember 25. 00:16
De nagy pofája lett az ostoba náciknak 13 százalékra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!