Irak: függetlenedésről szavaznak a kurdok

2017. szeptember 13. 14:39

Irakban szeptember 25-én szavaznának a kurdok a függetlenedésről.

2017. szeptember 13. 14:39

Az Euronews beszámol arról: airaki kurdok vezetője kijelentette, a bagdadi parlament elutasítása ellenére megrendezik a kurd autonóm tartomány függetlenségéről, szeptember 25-re kitűzött népszavazást. Maszúd Barzani erről Kirkuk város Képviselő Tanácsa előtt beszélt kedden.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bodor Zoltán
2017. szeptember 14. 12:03
Kurva jó az amcsi-nyugati politika. Lenyomják Irán egyetlen komoly ellenfelét a térségben, majd asszisztálnak az Iszlám Állam szörnyszülött létrejöttéhez, most csendesen nézik a kurd területek kiválását. Ezzel létrejön egy kurd független állam, amely ott lesz a szíriai és török kurdok törekvései mögött, és egy megcsonkított Irak, ahol a síita befolyás még erősebbé válik és ezzel erősítik meg az ősellenséget, Iránt.
Akitlosz
2017. szeptember 13. 18:40
Még a saját képviselőik sem szavaztak a népszavazás mellett. Nem dolgoznak, csak balhéznak, kivonulnak aztán csodálkoznak. Jól megtanulták a "demokrácia" működését. A "szabad világban" is ez a divat.
rajgy
2017. szeptember 13. 18:25
Mindeki aki akar, legyen független!! Skócia, Kurdisztán, Katalónia és Székelyföld is!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!