A turistatömegek ellen tüntettek Velencében

2017. július 04. 09:29

A lakók szerint a városban már szinte csak szuvenírboltok vannak, sehol egy rendes közért vagy cipőbolt.

2017. július 04. 09:29

A velenceieknek elegük van a turistákból – tudósít az Euronews. A lakók, hogy ezt kifejezzék, tömegesen vonutlak a város utcáira. A tüntetők többek között amiatt sokalltak be, mert Velencében szinte már csak szuvenírboltok vannak, alig lehet rendes közértet vagy cipőboltot találni.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. július 05. 06:59
Barcelonában hasonló a helyzet: http://hvg.hu/kkv/20170627_Barcelona_besokallt_ez_nem_turizmus_hanem_megszallas És ilyen problémákkal küzd, vagy egyenesen létszámkorlátokat vezet be Dubrovnik, Róma, Bath, Angkor, a Macchu Picchu, Izland, és a Ligur-tenger menti falvak. http://www.origo.hu/utazas/hirek/20170502-gyonyoru-varosok-amelyek-nem-kernek-tobb-turistat.html Sőt: Amszterdam, Berlin, Prága is kénytelen korlátokat állítani https://mno.hu/belfold/pusztuljanak-a-sorbiciklik-takarodjanak-a-turistak-2404684 New York és San Francisco az airbnb-t tiltja http://turizmusonline.hu/belfold/cikk/airbnb_a_nagyvilagban__tiltjak__turik__tamogatjak
Harangláb
2017. július 04. 18:01
...Forduljanak a Velencei Bizottsághoz...:D
Akitlosz
2017. július 04. 17:13
"A lakók szerint a városban már szinte csak szuvenírboltok vannak, sehol egy rendes közért vagy cipőbolt. " Akkor miért nem csinálnak ilyen boltot a lakók, ha tényleg igénylik? Közért meg csak és kizárólag Budapesten volt a történelem egy bizonyos időszakában. Velencében soha nem volt közért.
Einar
2017. július 04. 10:43
A modern életforma részeként értelmezett turizmusban való rendszeres részvétel konkurens előmozdítója a migrációnak – a szabadidő-magatartás eklatáns formájaként – egyre inkább befolyásoló hatással lesz a migrációs döntésekre és sok esetben magát az egykori migránst a turista szerepében fogjuk tetten érni. 2015-ben a Magyarországra érkező külföldi látogatók száma (48,3 millió fő) összességében 5,1%-kal, ezen belül a többnapos látogatóké (14,3 millió fő) 17,9%-kal nőtt. 2015-ben a Magyarországra érkező összes látogató 41,8%-a, a többnapos látogatók 86,7%-a érkezett turisztikai céllal. A többnapos látogatásokon belül a szabadidős turizmus dominált (78,4%), az üzleti turizmus 8,3%-ot tett ki. A turisták mellett további 28,2 millió látogató érkezett, többségük egynapos tranzitutas vagy egy napra érkező bevásárló volt. * az 1950-es években 25 millió turista fordult meg világszerte; * 2015-ben ez a szám 1,1 milliárd volt; * 2020-ra 1,4 milliárdot prognosztizálnak; * 2030-ra pedig az 1,8 milliárd turista sem elérhetetlen cél. A globalizáció velejárójaként a turizmus és a nemzetközi migráció kapcsolatát tényként kell kezelnünk. Gazdasági előnyei mellett, azonban hatalmas veszélyt is hordoz a nemzetállamok és lakosaik számára. Nagyvárosaik eljellegtelenednek, kozmopolita világvárossá válnak, így elveszítik partikuláris kapcsolatukat a nemzettel és irányítóközpontok lévén, már nem fogják képviselni a helyi lakosság érdekeit. Kétséges, hogy a világ ilyen fokú globalizációja mindenfajta irányítás, akarat nélkül zajlik-e valójában. A történelem minden esetre másról tanúskodik. Egy világméretű jelenség mögött mindig megvoltak az azt uraló politikai-gazdasági erőközpontok is. Napról napra vagyunk egyre inkább tanúi, hogy a globális állam eszméje nem kósza fikció. Az Euro-Atlanti törtekvések, a tudományos élet kiválóságainak nyilatkozatai egy “világkormányról” (pl. Stephen Hawking), a nemzetközi jog erőltetése a nemzetállami jogok helyébe, mind-mind ezt a célt szolgálják. És azok akik ma röhögnek egy összeesküvés elméleten, holnap észere sem fogják venni, milyen birodalomban éri őket a hajnal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!