Az amerikai lakosság többsége már nem ragaszkodik az Ukrajnának irányuló fegyverszállításokhoz

2023. január 17. 10:23

Közben az amerikai felnőttek mindössze 30%-a nyilatkozta azt, hogy a vállalatoknak az invázió miatt tartósan meg kellene szakítaniuk üzleti kapcsolataikat Oroszországban.

2023. január 17. 10:23
null

Korábban már megjelent a Mandineren, hogy Amerikában a haditengerészet már felhívta a figyelmet a fegyverhiányra. A hír hallatán egyre több republikánus politikus követeli az eddig átadott fegyverek pontos jegyzékét, és azt, hogy készüljön pontos terv a katonai támogatás mértékéről.

Az egyik legújabb felmérés szerint a republikánus szavazók mindössze 31%-a mondja, hogy a kormánynak kötelessége megvédeni Ukrajnát Oroszországtól, ami 14 százalékpontos csökkenés a március végi csúcshoz képest – erről tájékoztatott hétfőn a Morning Consult. A demokrata szavazók 56%-a lát ilyen kötelezettséget Ukrajnával szemben, ami 5 százalékpontos csökkenés az április eleji csúcshoz képest.

Az Oroszországgal szembeni szankciókat a demokraták 53%-a támogatja, ezzel szemben a függetleneknek csak 40%-a,

a republikánusoknak pedig csupán a 38%-a ért egyet az olyan szankciók támogatásával,

amelyek akár az amerikai termékek árának emelkedését is jelenthetik.

Az amerikai felnőttek mindössze 30%-a nyilatkozta azt, hogy a vállalatoknak az invázió miatt tartósan meg kellene szakítaniuk üzleti kapcsolataikat Oroszországban – ez a június eleji 38%-os rekordszintről csökkent. A függetlenek mindössze 25%-a támogatja a vállalatok ilyen lépéseit, míg a republikánusok 29%-a, a demokratáknak pedig 35%-a.  

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2023. január 17. 13:21
És ki nem szarja le az amerikai lakosságot? Egyáltalán bármilyen lakosságot... Idáig jutottunk, mint emberi társadalom. Egyes egyének több pénzzel és ezáltal hatalommal rendelkeznek, mint nagyon sok ország a világon. Tehát nagyobb az egyéni befolyásuk is, mint sok országnak. Na most ha néhány ilyen egyéni oligarcha összefog, akkor bizony nagyobb a befolyásuk, mint történetesen az amerikai lakosságnak. És ez mid addig így is lesz, amíg a népek el nem kezdik felkoncolni őket. Mert ennek a folyamatnak törvényszerűen lincselés lesz a vége.
Krupp Skya
2023. január 17. 12:55
És kit érdekel az amerikai lakosság? Ahogy az EU vezetését sem érdekli az uniós lakosság.
roughneck
2023. január 17. 12:20
Baszd meg magad Mandi, csinalj valamit az oldaladdal, folyamatosan le vagy rohadva!
formaegy
2023. január 17. 12:06
"Az amerikai lakosság többsége már nem ragaszkodik az Ukrajnának irányuló fegyverszállításokhoz" Nyugi nyugi gyilkos USA állampolgárai! Még lélegzik Európa, még nem kaptak elég pénzt a büdös gyilkos korrupt EP, EB emberkéi, hogy a földig rombolják az USA érdekekért Európát. Addig fog tartani a háború amig a rohadt mocskos gyilkos vezetésetek ezt akarja! Süljön ki a szemetek, hogy már az egész világot keresztbe-kosba lemészároltátok! Büdös gyilkos USA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!