Bloomberg: Az európai nacionalisták a gazdasági előnyök ellenére blokkolják a bevándorlást

2021. szeptember 24. 12:13

A hírügynökség szerint a nacionalista fordulat együtt járt a demokratikus szabadságok visszaszorításával Magyarországon, Lengyelországban és Szlovéniában.

2021. szeptember 24. 12:13
null

„Néhány civilizáció képes önmagát reprodukálni, a nyugati civilizáció nem” – idézte a Bloomberg Orbán Viktor szavait a budapesti demográfiai csúcsról. A cikk röviden beszámolt a cseh, szerb és szlovén vezetőket is vendégül látó eseményről és úgy fogalmazott, hogy a bevándorlással szembeni ellenállás egy nacionalista fordulatot gerjesztett Kelet-Európában, mindez viszont együtt járt a demokratikus szabadságok visszaszorításával olyan országokban, mint Magyarország, Lengyelország és Szlovénia, ami megterheli az EU-n belüli kapcsolatokat.

A cikk Orbánt az európai nacionalisták úttörőjének nevezte és elmondta, hogy míg a családbarát intézkedések segítettek a kelet-európai vezetők számára megnyerni a választásokat, növelni a gazdasági növekedést és javítani a termékenységi arányokat, az Egyesült Nemzetek adatai szerint a régióban továbbra is a leggyorsabb a népességcsökkenés üteme. A cikk rámutatott, hogy kevés figyelmet kapott az az ellentmondás, hogy a bevándorlásellenes vezetők közül sokan Ukrajnából és más szegényebb országokból csábítottak át vendégmunkásokat, hogy enyhítsék a súlyos munkaerőhiány. A cikk épp csak említette Mike Pence egykori amerikai alelnök szereplését, aki elmondta, nincs középút: „Lehetnek munkásosztályú családok, vagy nyílt határok, de nem lehet mindkettő”. 

(Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz a határszemlét követően a magyar-szerb határnál, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2021. szeptember 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2021. szeptember 25. 16:17
A Bloomberg-félék csak a 30 ezüstpénz csengését hallják, semmi másban nem tudnak gondolkodni.
Bandi0723
2021. szeptember 25. 16:03
A Németországi és nyugat-európai eseménykből látom, milyen gazdasági előnyei vannak! Öö, vagyis nincsenek! Bloomberg! Ezt ugye ti sem hiszitek el, amit írtatok! "Óbánozni" azt viszont megtanultatok.
Madasa Hatter
2021. szeptember 24. 23:27
A Bloombergnél is mindenki hülye? Semmilyen gazdasági előnnyel nem jár 3 millió irástudatlan , masszívan a kőkorban létező keményvonalas muszlim behurcolása németországba. Kibaszott nagy gazdasági hátrányt, társadalmi feszültségeket és egyéb bajokat jelent, semmilyen előnyt. Ekkorát ne hazudozzanak már "újságírók" bassza meg a kurva élet..Faszfejek.
vemiko
2021. szeptember 24. 19:35
na most az van, mr M. Bloomberg, hogy azok a bevándorlók, akikért úgy aggódnak.... az ön vallási közösségébe tartozó honfitársainkat (is) halomra gyilkolnák, ha tehetnék.... illetve önt is....a családjával együtt! de meg is fordíthatom, hogy az ön vallási gyülekezetéhez tartozók "önvédelme" miatt is menekülnek azok, akiket kontroll nélkül akarnak beengedtetni velünk.... is....lehet ott kéne bátorkodni.....ahonnan jönnek.... nem itt.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!