Ne sírjunk érted, Argentína?

2023. augusztus 24. 10:53

Ultraliberális, ultrakapitalista, ultrajobboldali – ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illették az argentin elnöki előválasztás meglepetésgyőztesét, a különc nézeteket valló Javier Mileit.

2023. augusztus 24. 10:53
null
Ungvári Ildikó

A meglepetésnél talán csak az aggodalom nagyobb a nemzetközi médiában Javier Milei sikere után. Igaz, az előválasztásnak még nincs közvetlen tétje, és a három legnépszerűbb jelölt között csak néhány százaléknyi különbség van, jól mutatja az argentinok elégedetlenségét a politikai erőkkel szemben, hogy nemcsak a kormányon lévő, peronista Szövetség a Hazáért (UP) pártcsaládnak, de az azt leváltani kívánó, jobboldali Együtt a Változásért (JxC) formációnak sem szavaznának több bizalmat.

A választók nem tűrik tovább a politikai elit tétlenkedését”

„Nem azért jöttem, hogy bárányokat terelgessek, hanem hogy felébresszem az oroszlánokat” – ezzel a kemény mondattal írta le politikai ambícióit a jobboldali A Szabadság Előretör (LLA) koalíció jelöltje, miután kiderült, hogy ő nyerte az előválasztást. A két nagy politikai erő kudarca és alkalmatlansága teremtett lehetőséget Javier Mileinek, hogy ellenfelei által szélsőségesnek tartott nézeteivel reményt keltő alternatívát kínáljon a kilátástalannak tűnő gazdasági helyzetben. Az 52 éves aspiráns lett az október 22-én esedékes választás favoritja.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!