Politico: Vitát kavart a német kormányban a magyar gyermekvédelmi törvény elleni per

2023. március 22. 10:11
A külügyminiszter csatlakozna a Magyarország elleni keresethez, a kancellár viszont vonakodik a döntéstől.

Március végén lejár a határidő, amíg további országok csatlakozhatnak az Európai Bizottság által a magyar gyermekvédelmi törvény elleni perhez. Eddig Ausztria, Belgium, Dánia, Írország, Luxemburg, Málta, Hollandia, Írország, Portugália és az Európai Parlament kérte, hogy csatlakozzon a Bizottság keresetéhez. Így egyre nagyobb a kérdés, vajon hogyan dönt az EU két vezető hatalma Németország és Franciaország – írja a Politico.

Az Európai Parlament is csatlakozik a magyar gyermekvédelmi törvény ellen benyújtott keresethez

Korábban megírtuk, hogy tavaly decemberben perelte be az Európai Bizottság hazánkat a 2021. júniusában elfogadott gyermekvédelmi törvény miatt. Az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága keddi ülésén úgy döntött, hogy a képviselő-testület részt vesz az Európai Bizottság oldalán (EB) a melegek jogait sértő törvényi rendelkezések miatt Magyarország ellen indított perben.

Ugyanis Párizs és Berlin még nem döntött a kérdésben annak ellenére, hogy korábban levélben ítélték el a törvényt és megfogadták, hogy „továbbra is harcolnak az LMBTQ közösséggel szembeni diszkrimináció ellen”.

Berlini források szerint

a német külügyminisztérium szívesen csatlakozna a perhez, hiszen Annalena Baerbock külügyminiszter nemrég „feminista-progresszív külpolitikát hirdetett”.

Olaf Scholtz kancellár ugyanakkor vonakodik a döntéstől, mivel fél, hogy „Németország csatlakozása beleillene Orbán Viktor narratívájába” és a magyar kormány kommunikációját támasztaná alá, amely szerint a „Brüsszel összefogott a magyar emberek érdekei ellen”.

A pert támogató országok diplomatái ugyanakkor azt mondták a Politconak, hogy ez éppen ellenkezőleg azt jelezné, hogy „az európai országok többsége kiáll a magyarok mellett, akiknek saját kormánya csorbítja az uniós jogban rögzített alapvető szabadságjogokat”.

Nyitókép: John Macdougall / AFP

Összesen 214 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy nő hogyan képes a gyerekét prédának odadobni az LMBQT elé?
Az ilyen nem anya, nem nő és nem ember. Csak egy chatbot, régi nevén papagáj.

De most arra kéne válaszolnod, miből gondolják azt, hogy a választáson eddig még nem látott eredménnyel győzött kormány ellen miért próbálja a sok hülye nyugati vezető megvédeni a magyar embereket? Mi is mondhatnánk, hogy a németeket meg kéne védeni az eddigi leghülyébb politikusokból álló kormánytól.

Azok talán oroszul beszélő, árván maradt "ukrán" gyerekek lehettek. A románok is magyarul beszélő románoknak mondják az erdélyieket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés