A magyar kormány egyedüliként vétózta az Unió közös állásfoglalását Putyin elfogatóparancsáról

2023. március 21. 10:18

Szabó Tímea
Facebook
Egy ideig el lehet az ilyen söpredékeknek lavírozni, de a történelem mindig ítéletet mond bűnösök és bűnözők fölött.

„A magyar kormány egyedüliként vétózta az Unió közös állásfoglalását Putyin elfogatóparancsáról. Orbán ezzel az igazságszolgáltatást, azaz a békét akadályozza. Kérdéssel fordultam ma a miniszterelnökhöz.

Sajtóhírek szerint a Hágai Nemzetközi Bíróság után az EU igazságügyminiszterei is kiadtak volna egy közös állásfoglalást arról, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Putyin háborús bűnöket követett el Ukrajna területén, többek között az oroszok által sem cáfolt több tízezer ukrán gyerek erőszakos deportálásával, az orosz katonák által a nők szisztematikus megerőszakolásával, gyerekkórház és civilek bombázásával. Ez azonban nem jött létre Orbán vétója miatt.

A magyar kormány megint egyedüliként megy szemben az autópályán. Nem kell mindig mindenben egyetérteni az Unióval, sok tekintetben lehetünk kritikusak, de a háborús bűnök eltusolása és relativizálása, más népek megnyomorítása, sőt a bűnösök elfogásának akadályozása nagyon súlyos bűn.

Miközben a kormány, a fideszes megmondóemberek és a propaganda a »békepárti határozat« elfogadását mantrázzák, a valóságban annak ellenkezőjét teszik: akadályozzák a békét. Igazságszolgáltatás nélkül ugyanis sose lesz béke. A háborús bűnösöknek a bíróság előtt kell felelniük tetteikért!

Orbán módszereit a miniszterelnöktől magától ismerjük: ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit csinálok.

Orbán és a Fidesz ismét papol a békéről, miközben a háborús bűnös Putyint és a háborút védi.

Azt a Putyint, akinek minisztere azt mondta, hogy az 1956-os magyar forradalom a nyugati államok által szervezett provokáció volt.

Egy ideig el lehet az ilyen söpredékeknek lavírozni, de a történelem mindig ítéletet mond bűnösök és bűnözők fölött. Putyinnal és Orbánnal sem lesz ez másképp.”

***

Bloomberg: Magyarország megvétózta a közös uniós nyilatkozatot a Putyin ellen kiadott elfogatóparancs ügyében

***

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés