Konok Péter: Orbán egy szemantikai csapdába manőverezte magát

2023. március 18. 20:19
A Kötöttfogás legújabb adásában kiderül, hogy Orbán Viktor a békéről beszél, ugyanakkor a háborúról is beszél.

A Kötöttfogásban a műsorvezető Dévényi István, az új állandó szereplő, Balogh Gábor, plusz Csintalan Sándor, Konok Péter és Reichert János beszélte ki a hét legfontosabb történéseit. Beszéltek arról, hogy ki beszélt egyáltalán Petőfiről március 15-én, de szó esett arról is, hogy mit vétettek a svédek és a finnek. Az is kiderült, mit jelent az, hogy szintet lépne a DK.

Konok szerint Orbán nem Petőfiről beszélt, hanem a fejében élő Petőfi-képről, például arról, hogy Petőfi megtette amit a haza követelt tőle, és meghalt a hazáért. Konokot ez meglepte, mert ő eddig úgy tudta, hogy ez önként vállalt lehetőség. Csintalan szerint Eurázsiában van a helyünk, Orbán pedig mitológiát épít.

Dévényi úgy véli, hogy Orbán háborús retorikája egyre erősebb. Reichert János erre úgy reagált, hogy ez valóban csak retorikai fogás, „háborús pszichózis”,

a magyarok Orbán miatt komolyan elhiszik, hogy a küszöbön a harmadik világháború „a rohadt ukránok miatt”,

és ezek a magyarok szerinte azt akarják, hogy az oroszok mondják meg, mi legyen itt Közép-Európában, hogy legyenek a határok. Hozzátette, hogy szerinte az oroszok egyre rosszabb katonai helyzetbe kerülnek és mese, hogy kimeríthetetlen tartalékaik vannak.

Konok szerint Orbán egy szemantikai csapdába manőverezte magát, mert a békéről beszél, ugyanakkor a háborúról is beszél. Csintalan Sándor úgy fogalmaz: Orbán Viktor a megtámadottnak ott tesz keresztbe, ahol tud és mindezt belpolitikai építkezésre használja.

A finn és svéd kapcsolatokról Csintalan elmondta: előállt a helyzet, amikor Orbánnak nincs hova visszavonulnia. Elkezdődött szerinte egy folyamat, aminek a végét ő már nem is fogja megérni, mondja, és ebből a folyamatból Orbán nem tud már kifarolni.

„Mit fog mondani a népének?” – teszi fel a költői kérdést. Hangsúlyozza: a nacionalizmus tébolyán kívül nem tud majd semmilyen ajánlatot tenni.

A DK-ról Konok Péter megjegyezte: szívóerőként, fekete lyukként működik és beszippantja a teljesen érdektelen figurákat baloldalon. A Hegylakó című filmhez hasonlította a DK szerepét: csak egy maradhat. Szerinte a NER-ben benne van az ellenzék és a kormány, és egymás nélkül ezek nem létezhetnek.

*

Nyitókép: Youtube

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Konok ellen ezernyi,
Nagy ügyünk leteperni,
E hazát elemészteni jött!

Ezért fizetnek? Mennyit?
Ez annyira átlagos, sokszor gyenge.

A magyar nemzet határait nem ez vagy az a rendszer határozza meg. Csak egy hülyének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés