Ütközésjelző kikapcsolva

2023. február 7. 20:02

Robert C. Castel
Facebook
A neves szaklap, a Foreign Affairs feltett egy kérdést egy sor szakértőnek.

„Ütközésjelző kikapcsolva

A neves szaklap, a Foreign Affairs feltett egy kérdést egy sor szakértőnek.

A kérdés, pontosabban az állítás, a következőkèppen hangzik:

»A háború legvalószínűbb kimenetele egy kompromisszumos lezárás aminek a keretében Ukrajna kénytelen lesz lemondani a területe egy részéről.«

A szakértőket felkérték, hogy jelezzék, hogy egyetértenek-e vagy sem az állítással és jelezzék azt is, hogy milyen fokon biztosak a válaszukban.

A válaszokban semmi olyan meglátás nincs amit egy közepes felkészültségű magyar újságírótól már ne olvastunk volna.

Ez már önmagában eléggé aggasztó.

A felmérés mégsem tekinthető időpazarlásnak mivel igen sokat elárul a szakértői szakma szociológiájáról.

Csupán néhány felületes meglátást szeretnék itt megosztani.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

jaja nyilvan az az allam akin csak gazdasagi nyomas van elobb roppan meg mint az amelyiket szarrabombaznak

Nem a teljes támogatásra. Teljes támogatás az volna, ha szabadon lőhetnének orosz célpontokat, de az szerencsére tilos nekik. Így viszont per pillanat csak Ukrajna pusztul, Oroszo. meg nem.

Minél erősebb a nyugati propaganda, annál jobban betolja az oroszokat Putyin mögé.
Miután már nyíltan Oroszország kivéreztetéséről, sőt, a felosztásáról beszélnek, és arról, hogy a minszki egyezménnyel csak időt akartak nyerni, az csak megerősíti az oroszokban azt, hogy a végsőkig ki kell tartaniuk, mert itt már a túlélésükről van szó, nem egy olyan "kalandról", mint ami Afganisztánban volt.

Gyorsan váltottál témát - ugye erről volt szó:
"A nép nagyjából leszarja Putyint. Azért állnak mögötte, mert nincs más lehetőségük. Ha valaki nem állna mögé, azt szépen elviszi a rendőrség."

De, lett volna más lehetőségük, csak mára a nyugat szépen betolta őket Putyin mögé.

És te még mindig nem érted, hogy az EU-nak az EU érdekét kellene néznie. Mára az EU elzárta magát az olcsó energiától, gyorsan halad a saját teljes lefegyverzése felé, egyre jobban belefolyik a háborúba miközben a szomszédos Oroszország kezd átállni a hadigazdálkodásra, és ezek után lehet, hogy _tényleg_ el fog indulni nyugatra (vele nyíltan ellenséges országok, amelyeknek viszont nincsenek eszközeik az önvédelemre - gyilkos kombináció)
Az ukrán háború előtt ott álltunk, hogy Oroszország függő szerepben van az EU-tól, négyszerakkora népessége és a nyolcszorakkora GDP-je garantálja az erőviszonyokat.

Persze, a lengyelek már elküldték a régi tankjaikat, és várnak az újakra.
Ahogy a nyugati felfutásnak is vagy két év múlva lesz érdemi eredménye.
Ahogy a Javelinek gyártására is ugyanezt mondták.
Ja, azért lett ennyire sürgőssé a tankok küldése, és a nyugdíjasok besorozása, mert az oroszok egy kisvárost sem tudnak elfoglalni. De gondolom most sem tudod megindokolni, hogy ha a lengyelek egymagukban ilyen erősek, akkor miért kell ennyire démonizálni az oroszokat (mondván, hogy az egész világot el akarják foglalni - mind a 140 millióan, és az ukránok most Európát védik), és miért kell ennyire támogatni az ukránokat - ha áttörnek az utolsó védvonalon, akkor a lengyelek leverik őket félkézzel, nemde?

Nem, ti hadováltatok folyamatosan arról, hogy ha az oroszok győznek Ukrajnában, akkor onnan mennek tovább nyugatra. Már sikerült elérni azt, hogy ezt az oroszok is egyre komolyabban fontolóra fogják venni.
Hány új lengyel tank van? Mennyit adtak oda az ukránoknak? Hány orosz tank maradt még?
Az is rátok jellemző, hogy minden, ami nem fér be a brosúrátokba, az "orosz propaganda". Eddig végig abban hittetek, hogy a Hunter laptop is az volt, aztán nemrég szólt az FBI, az FB, a NYT és társai, hogy ja, ők végig tudták, csak titeket vettek hülyére.
Keress rá a 60 évre a Privátbankáron, ott a Die Weltből idézik. Mindkettő a ti haveri sajtótok, ha már nekiálltál propagandázni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés