Véget ért noÁrék „tudásmenete” is

2023. január 7. 22:30
A 180 kilométeres távot teljesítő szónokok a többi között arról beszéltek, reményeik szerint mihamarabb megszületik a szabad és gyermekbarát oktatás.

Szombaton ért véget a csekély érdeklődésre számot tartó Tudásmenet az oktatásért című esemény, amit a Tanítanék, a noÁr, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom szervezett.

A Tudásmenet 180 kilométeres távját teljesítő szónokok – köztük Szűcs Tamás (PDSZ) és Gosztonyi Gábor (PSZ) – az esemény végén többi között arról beszéltek, hogy reményeik szerint mihamarabb megszületik a szabad és gyermekbarát oktatás. Hangsúlyozták a szolidaritás fontosságát, azt is megígérve, hogy amit 2022-ben elkezdtek az oktatás terén, azt 2023-ban is folytatják.

Megcsappant az érdeklődés a tanártüntetések iránt

Mint arról a Mandiner is beszámolt:

megcsappant az érdeklődés a tanártüntetések iránt.

Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Magyar Nemzet megkeresésére rámutatott: a kétoldalú egyeztetések, valamint a több lépcsőben megvalósuló béremelések hatására „a politikailag motivált pedagógustüntetések” száma ugyan nem csökkent, az érdeklődés azonban rendkívüli mértékben megcsappant. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Megcsappant az érdeklődés a tanártüntetések iránt

(MTI)

Nyitókép: Résztvevők az oktatásért Miskolcról indult menet közben a fővárosban, az Andrássy úton 2023. január 7-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés