Reagált a Kreml Zelenszkij amerikai látogatására: „Ez a konfliktus súlyosbodásához vezet, és nem sok jót ígér Ukrajna számára”

2022. december 21. 12:55
Peszkov szerint az ukrán elnök útja nem fogja a tárgyalási folyamat felé mozdítani a konfliktust.

Nem fogja a tárgyalási folyamat felé mozdítani az ukrajnai konfliktust Volodimir Zelenszkij ukrán elnök washingtoni látogatása – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

Kifogásolta, hogy az Egyesült Államok továbbra is szállít fegyvert Ukrajnának, és hogy egyre többfélét. 

Mindez minden bizonnyal a konfliktus súlyosbodásához vezet, és nem sok jót ígér Ukrajna számára

– fogalmazott a szóvivő. Peszkov nem tudta megerősíteni annak a hírnek a hitelességét, hogy elfogták annak az ukrán 80. önálló ejtőernyős rohamdandárnak a két tisztjét, amely orosz hadifoglyokat végzett ki Makijivkánal. 

A szóvivő azt hangoztatta, hogy az orosz védelmi minisztérium mindent el fog követni annak érdekében, hogy a helyzet javuljon a Donyecki Népköztársaságban. Peszkov így reagált arra, hogy az Ukrajnától elcsatolt régió megbízott vezetője, Gyenyisz Pusilin Vlagyimir Putyin elnökkel Moszkvában szerdán találkozva több légvédelmi eszköznek a területre telepítését sürgette.

Peszkov bejelentette, hogy Putyin a sűrű napirendje okán idén már nem fog üzenetet intézni a parlament két házához, ahogy azt az orosz alkotmány előírja. Ennek konkrét okát nem fedte fel, és közölte, hogy az ügyben az elnök nem konzultált az alkotmánybírósággal, ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy hasonló csúszás már korábban is előfordult. A legutóbbi ilyen beszéd tavaly áprilisban hangzott el.

Sajtóhír: Óriási fegyverszállítmány miatt utazik Amerikába Zelenszkij

(MTI)

Nyitóképen: Dmitrij Peszkov. Fotó: RAMIL SITDIKOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az USA szeretné felperzselni egész Európát,. Ennek valószínűségéről írt tegnap a jeruzsálemi professzor is. , az eszkaláció bővülése egész Európát Ukrajnával teszi egyenlővé, azaz sivataggá. Persze ezt a buta gojok ..RasPutin, putyincsicska és társaik a hat osztállyal nem értik meg, az okos zsidókat meg utálják.

ja hat vegulis a nuklearis apokalipszis utan beke lesz ez igaz csak nem lesz aki lassa

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés