Tordai öngólt lőtt a „kiszivárogtatott” Matolcsy-beszéddel (videó)

2022. december 5. 18:56
A párbeszédes politikus kifelejtett ezt-azt a jegybankelnök mondandójából.

Mint arról napközben a Mandineren beszámoltunk, Matolcsy György szerint a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van, megbomlott a kormány és a jegybank gazdaságpolitikai összhangja, és ez sokba kerül. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának hétfői ülésén beszédet mondó MNB-elnök szavait először Tordai Bence kürtölte szét Facebook-oldalán. 

A Párbeszéd politikusa olyan mondatokat adott Matolcsy szájába, minthogy 

  • „Magyarország válságközeli helyzetben van”,
  • „a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa”,
  • „jövőre 15-18% lesz az infláció”.

A megszerzett videófelvételek szerint Matolcsy György ezzel szemben olyanokat mondott, hogy sok szempontból bajban vagyunk, ám ez nem egyedi, hiszen egész Európa bajban van.

Semmilyen veszély, semmilyen fizetésképtelenség nem áll fenn. (...) A magyar gazdaság egyáltalán nem omlik össze”

– mondta Matolcsy György. 

Nekiment Matolcsy a magyar gazdaságpolitikának - a kormány reagált

Értesülések szerint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kemény kritikát fogalmazott meg a magyar kormány gazdaságpolitikájáról az Országgyűlés gazdasági bizottságának hétfői ülésén. A Világgazdaság beszámolója szerint Matolcsy egyebek mellett arról is beszélt, Szembe kell néznünk azzal, hogy a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van". Az MNB elnöke a jegybank 2021.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 274 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval szerintetek a benzin kérdéshez kell egy Matolcsy? A valóság számotokra még mindig só.

Micsoda meglepetés, Tordai hazudott!

Az egyik gépemre még nem tettem fel a szűrőt, mert néha jó olvasni minden hozzászólást, hátha lemaradnék amúgy valamiről - de a legalja trollok miatt most komolyan elgondolkodtam rajta, hogy erre is felrakom.
Végletekig elfogultak, láthatóan azért járnak ide, hogy a saját véleményüket terjesszék, bármilyen ellenvéleményt élből elutasítanak, ráadásul mindezt a legalpáribb stílusban. Mintha egy prosztó porszívóügynökkel próbálnék beszélgetni porszívókról.

Aki belül marad a fogyasztási határokon, az továbbra is csökkentett energiaárat fizet.

Mióta kitört a háború 2X fordult elő, hogy már tankoltam volna, de nem lehetett kapni. Kifogyni viszont még egyszer sem fogyott ki a tankomból az üzemanyag, mert addigra mindig megoldódott, mert mindkétszer a pánikvásárlások miatt ürült ki a kút, majd szépen rendeződött.
Tehát még egyszer: mióta kitört a háború, egyszer sem fordult elő, hogy néznem kellett a ház előtt a kiszáradt tankú kocsimat. Egyszer sem.
(Férfiasan bevallom, amikor olvastam, hogy a Lengyelekhez repült rakéta, akkor rögtön este 10-kor azonnal elmentem teletankolni a kocsit, meglepetésemre akkor senki sem állt sorba :-D)
Szóval nyugalom.
Kérdésedre válaszolva: a 480-asat kérem szépen.
A MOLtól pedig azt gondolom elvárható lenne, hogy ilyen időkben ne a profiton járjon az esze. (ha most a csődtől kezded félteni, kérlek, ne is koptasd a billentyűzetet.)

Én, a magam részéről igazat adok neked - Matolcsy már korábban is bírálta a kormány gazdaságpolitikáját, és nem igazán tudtam ellentmondani Matolcsy érveinek.
Persze azt is hozzá kell tenni, hogy Matolcsy a hosszú távú gazdaság érdekeit nézi (azaz hosszú távon mindannyiunkét), viszont a kormánynak rövid távon is kell gondolkodnia, és az alsó decilisek érdekeit is figyelembe kell vennie, ami nyilván ellentmondásokat okoz.

Ez igaz. Jó kérdés, mi lenne akkor, ha egyáltalán nem lennének balos trollok, akik egyfolytában azon dolgoznak, hogy lehetetlenné tegyék az érdemi vitákat. Nyilván továbbra is sokan lennének, akik nem mernének kinézni a dobozukból, de valamennyivel biztos, hogy jobb lenne a helyzet. És persze az is segítene, ha a Mandiner is helyet adna annyi kritikus véleménynek a cikkekben, ami még pár éve is jellemző volt rá.

Csak tudod, erről a kormányról lehet tudni, hogy tud változtatni, ha olyanok a körülmények, míg az ellenzéknek csak egyetlen szempontja van, a külföldi érdekek maximális kiszolgálása, mialatt ők felcsipegethetik a leesett morzsákat.
Én örülnék a legjobban, ha a Fidesznek lenne _érdemi_ alternatívája, amire lehetne szavazni, mert akkor az azt jelentené, hogy van verseny a kormányzásért, minden félnek muszáj a legjobb képességei szerint dolgoznia. Ami most ugye nem igaz.

Szóval Matolcsy sohase mondta, amit megismételt másoktól?
A hülyének tettetés fázisa már volt nálad. Találj ki valami újat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés