A provokáción túl: a pedofília kapcsán nem szabad engedni, ez újabb vörös vonal

2022. december 1. 20:02

Szalma György
Kontra
A Toy Stories elnevezésű kampány részeként gyerekmodelleket fényképeztek, és a képeken a cég mackótáskáival pózolnak a modellek.

„A divatvilág évtizedek óta ontja magából a szemetet. A nagy cégek azonban nemcsak a materiális környezetszennyezésért vonhatóak felelősségre, hanem sok esetben világnézeti meggyőzés érdekében is futtatnak visszataszító, globális kampányokat.

Az LMBTQ-ideológia például rendszeresen visszatérő témája a divatipar szennyezésének.

Érdemes megemlíteni, hogy a zöldpártok, -mozgalmak és az emberjogi szervezetek sosem kérik számon a nagy divatcégeket, amiért éhbérért dolgoztatnak gyerekmunkásokat, illetve szeméttel töltik meg a speciális lerakóhelyeiket, mint amilyen például a Chilében található telep.

A szemérmes cinkosságot azonban időnként megtöri egy-egy gigabotrány. A divatcégek beteg lelkű tervezői időközönként túllőnek a célon, leplezetlen erkölcstelenségük pedig eléri az egyre közönyösebb közvélemény ingerküszöbét is. Ilyenkor a progresszív sajtó is kénytelen röviden beszámolni az aktuális eseményről.

Ez történt egy héttel ezelőtt is, amikor a Balenciaga néven futó világhírű spanyol luxusdivatház – amelynek egyik híres-hírhedt ügyfele Kim Kardashian – hatalmas botrányt keltett új gyermekkollekciójának fotósorozatával. A Toy Stories elnevezésű kampány részeként gyerekmodelleket fényképeztek, és a képeken a cég mackótáskáival pózolnak a modellek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés