Mi van, urak, úgy megharagudtatok az Unióra, hogy most a pedagógusokon veritek le?

2022. november 30. 20:32

Lendvai Ildikó
Facebook
Vagy azért kaptatok vérszemet, mert úgy éreztétek: a tüntetések fáradnak, jön a karácsony?

„Újabb nyolc tanárt rúgtak ki azonnali hatállyal polgári engedetlenség miatt, és két tucatnyit írásban fenyegettek meg ugyanezzel, ha nem adja fel az ellenállást.

Új fordulat, hogy ezúttal a BM maga vállalta fel, hogy ők döntöttek. Az első kirúgásoknál még azt hazudták, ez a tankerület ügye. Most előbújt a rendőrminisztérium. A következőnél maga Orbán is kibújik a függöny mögül?

Mi van, urak? Úgy megharagudtatok az Unióra, hogy most a pedagógusokon veritek le? Azokon, akiknek a fizetése töredéke a tiéteknek, amelyet gond nélkül fölemeltetek? Ti vagytok azok, akik otthon felpofozzátok az asszonyt vagy a gyereket, ha a főnök csúnyán nézett rátok a munkahelyen?

Vagy azért kaptatok vérszemet, mert úgy éreztétek: a tüntetések fáradnak, jön a karácsony? Azt sem zárom ki, hogy fordítva van: valamit mégis kell ígérnetek a pedagógusoknak és diákoknak, de nehogy gyengének tűnjetek a felheccelt törzsgárdátok előtt, hát látványosan oda is csaptok egyet.

Vagy úgy vélitek: inkább ezért tüntessünk, ezt már megszoktátok, mint azért, hogy se cukor, se benzin, (más országokban nem hiánycikk), van viszont a szomszédainknál jóval nagyobb infláció, a saját jóslataitok szerint is jövőre tovább emelkedő árak, a romániainál is alacsonyabb nettó minimálbér?

Ezért is, azért is. Ne reménykedjetek: egyik nem oltja ki a másikat.

A BM közleményében fennhangon dörgitek: az ellenálló tanárok nem teljesítik közalkalmazotti kötelességüket!”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És megint nem arról van szó, hogy a tanárok nem arra használják a katedrát, amire való, hanem onnan dobbantanának, hogy Gyurcsányéknak emelvényt ácsoljanak, gyerekeket véve túszul?
Ezek nem pedagógusok, ezek politikai harcosok. Brüsszel által koordinálva.

Te Kádár csicska ti, mit csináltatok a közveszélyes munkakerülőkkel?
Mond már meg te gázszakértő, hogy melyik munkahelyen tolerálják a munkamegtagadást?

Ez még akkor sem lenne hiteles, ha nem Újhelyi meg a többi féreg nem az uniós pénzek megkapása ellen szavazott volna. Fizessék ki a pedagógusokat a Brüsszeltől közvetlenül kapott uniós pénzekből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés