Kívánatosnak tartják-e azt, hogy Oroszország a Szovjetunió örököse legyen?

2022. november 24. 10:47

Ungár Péter
Facebook
Ezen logika alapján hazánk is az orosz érdekszféra része.

„Értelemszerűen a NATO, a Varsói Szerződéshez hasonlóan, hidegháborús szövetségi rendszer. Egymás ellen jöttek létre. Ha Oroszországot a Szovjetunió örökösének és világhatalmi törekvéseiben egyezőnek tartjuk, akkor tudjuk, hogy Oroszországnak a NATO ellenség. Ha azt gondoljuk, hogy a rendszerváltoztatás utáni Oroszország nem szükségszerűen a Szovjetunió örököse, akkor ez a kérdés már nem olyan egyértelmű. Először ebben a kérdésben kell az oroszbarát honfitársainknak dűlőre jutniuk: kívánatosnak tartják-e azt, hogy Oroszország a Szovjetunió örököse legyen?

Ha a válasz nem, akkor felmerül az a kérdés, hogy milyen alapon tartozik Kazahsztán, Ukrajna vagy Litvánia Oroszország érdekszférájába? Ha a válasz pedig igen, akkor vegyék tudomásul, hogy ezen logika alapján hazánk is az orosz érdekszféra része, amely az ő személyes szabadságuk, jólétük és életlehetőségeik szűkülésével fog járni.

A NATO és a Varsói Szerződés között volt egy olyan különbség, amit semmilyen új jobboldali posztmodernitás, erkölcsi relativizmus, tényellenes hisztéria nem tud eltagadni: a Varsói Szerződéshez a szovjet hadsereg inváziója miatt csatlakoztunk, a NATO-hoz pedig népszavazással.

Ha mi, magyarok elkezdjük kétségbe vonni azt, hogy a finneknek, az ukránoknak ugyanolyan joguk van eldönteni melyik katonai szövetséghez tartoznak, mint nekünk, akkor ezt tőlünk is el fogják vitatni.

Ne dőljenek be a Kremlnek. Legyenek szkeptikusak. Ne engedjék, hogy az érzelmeik vezéreljék, és gondolják végig, milyen jó, hogy már nincsenek itt a szovjet csapatok.”

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxyháború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában!

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fene sem akar közeledni Oroszországhoz. Ugyanakkor az EU (kiváltképp az EP) mégis megtesz mindent, hogy Magyarországot orosz érdekszférába tolják.
Szerintem pár őskomcsin kívül nincs elő ember ebben az országban, aki ne egy felvilágosult, szabad, nemzeti arculatát őrző, békés, prosperáló Nyugat-Európát szeretne, és azt, hogy oda tartozzunk mi is. Ehelyett esztelen szankciók, az európai identitású lakosság muszlimokra történő lecserélési kísérlete végiggondolatlan zöldátállás, woke-véleményterror a teljes nyugati médiában, a hazai választások külső befolyásolási kísérlete, LMBTQWERtzz... lobbi durva nyomulása.

Kedves Ungár Péter!

Az édesapja azért eléggé tisztában volt ezekkel a dolgokkal. Szerintem az édesanyja is. Ha velük esetleg nem beszélt volna erről, ajánlom az alábbi olvasmányt:

Szűcs Jenő: Vázlat Európa három történeti régiójáról

Jó olvasgatást!

Packó

Ps: Az tényleg nem megbocsájtható, hogy maga Szombathelyen összeállt a jobbikkal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés