Siralmas mellébeszélés

2022. november 23. 10:08

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Ha kissé átírjuk a lókötő róka meséjét, amiben eleinte senki nem tudja, ki lopta el a sün tökistállóját a kis lovakkal, de végül a lókötő lelepleződik, érteni fogjuk izgalmukat.

„Nagy a zsizsegés az ellenzéki pártok háza táján, amióta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt kérte a kormánytól, oldják föl a titkosítását annak a jelentésnek, ami a balliberális összeborulás kampányára érkezett kétmilliárd forintnyi dollár útját vizsgálta. Ha kissé átírjuk a lókötő róka meséjét, amiben eleinte senki nem tudja, ki lopta el a sün tökistállóját a kis lovakkal, de végül a lókötő lelepleződik, érteni fogjuk izgalmukat.

Azt kérdezik most a kis sünök, a nemzetük sorsáért felelősséget érző magyar választópolgárok, akiktől majdnem ellopták legféltettebb kincsüket, a hazájukat: ki tudott arról az összefogottak közül, hogy valamilyen úton-módon Amerikából érkezett dollármilliók kerültek abba a nagy kádba, amiből finanszírozták a Márki-Zay Péterrel súlyosbított választási kampányukat? Én nem, mondta az LMP. Ha tudtam volna, a saját milliárdjaimból kevesebbet lökök abba a koszos szélű kádba. Én nem, mondta a Demokratikus Koalíció, mi csak a sajtóból értesültünk erről az egészről.

Én nem, mondta a Jobbik, találgatásokba pedig nem bocsátkozunk. Én nem, mondta a Momentum, mi mindig mindenben betartjuk a törvényeket. Én nem, mondta az MSZP, mi nem követtük ezt figyelemmel. Én sem, tette hozzá a Párbeszéd, bár ők még arra sem válaszoltak, honnan volt Karácsony Gergelynek félmilliárdja, mielőtt meggondolta magát, és visszalépett a jelöltségtől.

Miután kezdett forrósodni a talaj a lábuk alatt, előpattant a bukott miniszterelnök-jelölt is. Ő nem mondhatta, hogy én nem, hiszen az ő csillapíthatatlan beszédkényszere következtében tudunk az egész ügyről, ezért serény maszatolásba fogott. Tegnap délelőtt még arról hadovált, hogy ő kampánykörúton volt, a költéseket nem ő hagyta jóvá, azokról a kampánystáb egyeztetett mind a hat párttal. Azt is hozzátette végtelenül cinikusan, hogy azért kellett folyamatosan egyeztetni, nehogy tiltott kampányfinanszírozás esete forogjon fenn. Ám tegnap délután már az volt a markáns tengerentúli stílusjegyekkel felcicomázott mellébeszélés tartalma, hogy a pártok nem kérdezték meg őt erről a pénzről, ő pedig nem adott tájékoztatást szövetségeseinek a választás előtt külön erről a támogatásról. Egyébként is, a mozgalmához érkezett milliókból »nem kerültek párthoz«, az »csak nem pártos kampányt finanszírozott«”.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés