Háborúba sodorják Magyarországot?

2022. november 14. 11:58

Márki-Zay Péter
Facebook
Fontos mielőbb tisztáznia Orbán Viktornak, hogy mit szól Toroczkai és társa kijelentéséhez!

„Toroczkai László és Árgyelán János, a Mi Hazánk politikusai Kárpátalja visszacsatolását szorgalmazzák. Az ennek kapcsán tett kijelentéseiket tekinthetjük háborús uszításnak. Akkor, amikor egy világ várja a háború végét, a tűzszünetet és a konfliktus békés rendezését, akkor a magyarországi szélesőjobb újabb rendkívül veszélyes és elítélendő kommunikációba kezd, amely a háború eszkalálásához is vezethet.

Egyelőre nem tudni vajon a Fidesz és a kormányzat támogatásával születtek-e ezek a kijelentések, ezért fontos mielőbb tisztáznia Orbán Viktornak, hogy mit szól Toroczkai és társa kijelentéséhez!

Korábban engem vádoltak, hogy katonákat akarok küldeni Ukrajnába, holott soha ilyen kijelentést nem tettem és eszem ágában sem volt magyar emberek életét kockáztatni. Ezzel szemben már kormányzati szinten születnek olyan lépések, amelyek aggodalomra adnak okot. Ilyen többek között a sorkatonai szolgálat megtagadásának szankcionálása egy salátatörvényben rejtve, a folyamatos háborús retorika, a putyini Oroszország mentegetése, vagy éppen a Külügyminisztérium késlekedő és visszafogott állásfoglalása Putyin revizionista kijelentései kapcsán. Mindeközben pedig itt vannak a szélsőjobb megnyilvánulásai is, amelyek még inkább nyugtalanságot okoznak, és táptalajt adnak a háborús uszításnak.

A helyzetet mielőbb tisztázni szükséges, amit a kormánynak kell megtennie, ezért várjuk tőlük a választ az alábbira: valóban háborúba akarja sodorni az országot a Mi Hazánkat és a Fideszt tömörítő rubelvtársak?”

Az ukrán külügyi szóvivő felszólította a magyar kormányt, hogy határolódjon el Toroczkai Lászlótól

Ukrajna magyarországi nagykövetsége Facebook-oldalán osztotta meg Oleg Nikolenko ukrán külügyi szóvivő Facebook-bejegyzését, melyben az ukrán politikus felszólította a magyar vezetést, ítélje el a felelőtlen revizionista kijelentéseket. Nikolenko úgy véli, hogy a Toroczkaihoz hasonló állítások aláássák a kétoldalú kapcsolatokat és nem felelnek meg a jószomszédi viszony szellemének. Today is Polish Independence Day.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MZP törődjön a kedves feleségével olyan stílusban, ahogy tegnap megszólalt. Gondolom, náluk ez az általános stílus.

Toroczkai az ő provokátoruk.
Bevetették, hogy Ooooohrbán mondjon már valami rosszat, légy szíves, légy szíves!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés