Dúró Dóra: Minél előbb rendezni kell a pedagógusok bérét

2022. október 04. 11:18

Rétvári Bence válaszában azt mondta, lesz költségvetési forrás a pedagógusok béremelésére.

2022. október 04. 11:18
null

Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa is az oktatás helyzetét értékelte keddi parlamenti felszólalásában. Úgy fogalmazott: a Holdról is látszik, mennyire alacsony a pedagógusok fizetése. A kormány nem érzékeli a probléma mértékét, nem öt év múlva, hanem minél előbb rendezni kell a pedagógusok bérét – idézte a politikust az MTI.

Szerinte óriási, mélyreható változásokat kellene elindítani az oktatásban, ám „a kormány ölbe tett kézzel várja, hogy megjöjjenek az uniós források”.

ahogy attól sem, ha megvonják a pedagógusok sztrájkjogát, vagy kirúgják a jogosan tiltakozó tanárokat” – jelentette ki.

„A rezsicsökkentést annyira sikerült megvédeni, hogy most már azt sem tudják elmondani, hogy egyesek melegedőnek használják az iskolát” – fogalmazott. Hozzátette: bezzeg a kormány nemzeti konzultációra milliárdokat tud elkölteni, hogy irányított kérdéseket tegyen fel, miközben recseg-ropog több állami ágazat is.

Rétvári: Lesz költségvetési forrás a pedagógusok béremelésére

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkár válaszában azt mondta, lesz költségvetési forrás a pedagógusok béremelésére, de nem lenne rossz, ha a mellé egy másik, uniós forrásból származó forintot is oda tudnának tenni. Hozzátette: a jövő évi költségvetésben

az oktatásra 86 milliárd forint többlet szerepel, amelynek a jelentős részéből béremelések lesznek.

A nemzeti konzultációval összefüggésben azt mondta, mindenki arról beszél, hogyan emelkedik az energia ára, az embereket ez érdekli, a kormánynak ezzel kell foglalkozni. Sokakat az is érdekel, mi lesz a jövő iskolájával – mondta, úgy folytatva, hogy ezért az elmúlt évek nem az iskolák bezárásáról, hanem felújításáról szóltak, illetve az okostankönyvek fejlesztéséről.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Caruso
2022. október 10. 08:09
Aki azt gondolja, hogy a béremelésekkel elhallgatnak az téved. Kezdődik majd egy új epizód. Soha nem fogják abba hagyni a kommunista diáklányok a PDSZ, PSZ nevezetű kórus.
Hyazinth
2022. október 05. 11:19
Dúró Dórát dúrgerni kell. Minél előbb.
edico
2022. október 04. 16:45
Igazad van Dórika. Csak annyit fizetni nekik amennyit tanítanak, heti 25-26 órát.
foldizs
2022. október 04. 15:43
Inkább a miniszterek és a miniszterelnök bérét tessék tovább emelni, ők jobban rászorulnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik