Megszökött a házi őrizetből az orosz tévés, aki élő adásban tiltakozott Ukrajna megtámadása miatt

2022. október 03. 21:30

Körözési listára került Oroszországban a házi őrizetből megszökött Marina Ovszjannyikova, aki az ukrajnai orosz hadművelet elleni tiltakozó akciója nyomán vált ismertté.

2022. október 03. 21:30
null

Marina Ovszjannyikova júliusban hazatért Moszkvába, hogy küzdjön két kiskorú gyermekéért, akit a volt férje el akart venni tőle. A 44 éves nőt augusztusban két hónapra háziőrizetbe helyezték a tárgyalása idejére. Ovszjannyikovát hamis hírek terjesztésével vádolják az orosz fegyveres erőkről, az erre vonatkozó új jogszabály értelmében akár tíz év börtönnel is sújthatják.

Az ügy egy júliusi tüntetőakcióval kapcsolatos, amikor a Kremllel szemben a folyóparton plakátot tartott a magasba, Vlagyimir Putyin orosz elnököt gyilkosnak, az orosz katonákat pedig fasisztáknak nevezte.

Az RT orosz állami televízió az újságírónő volt férjére hivatkozva még szombaton adott hírt arról, hogy Ovszjannyikova 11 éves lánya társaságában elhagyta a háziőrizetet és ismeretlen helyen tartózkodik. Hétfőn neve és fényképe már szerepelt a belügyminisztérium körözött személyeket feltüntető listájára.

Nemzetközi hírnév

Ovszjannyikova azzal vonta magára a nemzetközi figyelmet, hogy a Pervij Kanal orosz csatornánál márciusban az esti híradó élő adásában a műsorvezető háta mögött feltartott egy háború megállítását követelő plakátot, amelynek szövege arra is felhívta a nézőket, hogy ne higgyenek a „propagandának” és a „hazugságoknak”.

Az adás megszakítása előtt az orosz és ukrán szülőktől származó Ovszjannyikova videoüzenetet rögzített, amelyben az Ukrajna elleni inváziót bűncselekménynek, Oroszországot agresszornak, az orosz elnököt felelősnek minősítette. Sürgette a testvérgyilkos háború azonnali leállítását és tiltakozó megmozdulásokra hívott fel. Emellett sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a tévécsatornánál dolgozva sokáig terjesztette a Kreml „propagandáját”.

A televíziós incidens után Ovszjannyikovát előállították, és akkor megúszta az ügyet pénzbírsággal. A tévétől való távozása után külföldre ment, és a Die Welt című német lapnál kapott állást oroszországi és ukrajnai ügyek tudósítójaként. Júliusban hazatért Moszkvába, hogy küzdjön két kiskorú gyermekéért, akit a volt férje el akart venni tőle. Eközben sem hagyott fel a putyini vezetés bírálatával, ezért újra őrizetbe vették és „hamis információk terjesztése” címén vádat emeltek ellene.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. október 05. 17:45
Mit szólok, mit szólhatok?! Továbbra is az orrod alá dugom az idézet első sorait: „Azokat a népeket, amelyek a belső támadással hevesen szembeszállnak, nemzetközi befolyása révén ellenségek hálózatával veszi körül, háborúba taszítja, és végül, ha szükséges, a harctereken tűzi ki a forradalom lobogóját. Gazdasági megrázkódtatásoknak teszi ki az államokat mindaddig, amíg a veszteségessé váló szociális üzemeket kivonhatja az állam kezeléséből, és saját pénzügyi ellenőrzése alá helyezheti. Politikailag megvonja az államtól az önfenntartáshoz szükséges eszközöket, tönkreteszi minden nemzeti önállóság és önvédelem alapját, elpusztítja a vezetésbe vetett hitet, meggyalázza a történelmet és a múltat, és minden igazi nagyságot a sárba ránt." -akár Oroszország helyzetéhez is illik... Egyébként meg dolgozik a karma... HILAIARE BELLOC, híres történész, G.K. Hetilapjában 1937 február 4-én: "A kommunista propaganda világszerte szervezés és irány tekintetében zsidó ügynökök kezében van. Ha valaki nem tudja, hogy az Oroszországi bolsevik mozgalom zsidó, arról csak azt tudom mondani, hogy ő a mi siralmas sajtóelhallgatásaink áldozata." -de van régebbi dicsérő vélemény is, egy neve nincs senkitől; WASHINGTON, GEORGE, a George Washington életelvei, A.A. Appleton &Co. kiadásában: "Ők (a zsidók) hatásosabban dolgoznak ellenünk, mint az ellenség hadserege. Százszor veszélyesebbek szabadságunkra és nagy ügyeinkre. Sokat sopánkodhatunk azon, hogy miért nem pusztította ki őket minden állam már régen, mint a társadalom pestisét és Amerika boldogságának legnagyobb ellenségeit."
Lajoss
2022. október 04. 11:51
Egy hős..le a kalappal előtte!
Nehidd El
2022. október 04. 09:00
Perintfalvik mindenhol vannak.
Gyzoltan
2022. október 04. 07:07
A jelenség az érdekes, nem a személy! -a személyiség sérült celebkedő nő világhírnévre vágyott, amit meg is kapott, amint várható volt... Ennél kellemetlenebb az eset, ha a történtek történetesen valami rabbi biztatására történtek meg... A lényeg, hogy Oroszország sem tudja kivonni magát a győztes cionizmus, a győztes liberális métely mindent kikezdő hatása alól... Az ukránok kijátszásával, felhasználásával, a kritikus helyzet teremtésével, a zsidóság olyan támadást indított az orosz társadalom, Oroszország ellen, mely akár viszonylag rövid távon is, de hosszútávon mindenképp elvezet a zsidóság által preferált káoszig, hogy azt majd idővel, a megszenvedett idővel, a zsidó rend váltsa fel, s megvalósuljon a zsidóság "világbékéje", amire már a rabbik részéről, hangzott el utalás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik