Kamala Harris előnyben részesítené a „színes közösségeket” a hurrikán károsultjainak támogatásakor

2022. október 2. 12:23
Az alelnök kijelentése nagy port kavart konzervatív körökben.

Az Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris nyilvános beszédben fejtette ki, hogy a floridai hurrikán károsultjainak megsegítésére szánt kormányzati támogatások szétosztásakor „méltányossági” szempontok is érvényesülni fognak. Ennek értelmében többek között a „színes közösségekben” élőket részesítik majd előnyben – számolt be a hirado.hu a Fox News értesüléseire hivatkozva.

Harris kijelentése nagy port kavart a konzervatív körökben, többek között olyan személyek emelték fel a hangjukat, mint Elon Musk, a Tesla alapítója és tulajdonosa, vagy Florida kormányzójának kabinetje – hívta fel a figyelmet a hírportál.

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa azt írta Kamala nyilatkozatára reagálva a Twitteren: 

„A legnagyobb szükség alapján kellene (segíteni), nem pedig faji vagy másmilyen alapon.”

Florida kormányzójának munkatársa, Christina Pushaw pedig hamisnak nevezte Kamala Harris állításait, és biztosította a floridai lakosságot, hogy FEMA (Szövetségi Vészhelyzet Menedzselő Ügynökség) faji hovatartozástól függetlenül segíti a viharkárosultakat.

Míg a A Donald Trump korábbi elnököt támogató, Students for Trump szervezet alapítója, Ryan Fournier úgy kommentálta Harris szavait: „Nem fogjátok kitalálni: Harris azt mondta, hogy a kormány pénzt fog biztosítani a hurrikánkárosultaknak, amelyeket a színes közösségekhez irányítanak. Azt hiszem, mindenki mást becsaptak”.

Harris összezavarhatta a vihar túlélőit

Egyes kommentárok szerint az alelnök kijelentései összezavarták a vihar túlélőit, mivel sokan most azt hihetik, hogy bizonyos, az alelnök által említett szempontok alapján nem részesülhetnek támogatásban – jegyezte meg a Fox News.

A vonatkozó Twitter-bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

 

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Harris észak koreát is imádja.

Ez egy übermensch:
Kamala anyai ágon brahmin. Az indiai legfelsőbb kaszthoz tartozik. A Wiki így ír az embertársaikkal való viszonyukról:
Akik nem hinduk, azok nem tartoznak bele egyik kasztba sem, kaszton kívülinek számítanak, és érintésük tisztátalanná teszi a hindut.
Például egy külföldi üzletember kézfogása után a magasabb kasztokhoz tartozóknak rituálisan meg kell tisztálkodniuk. Ezért ragaszkodnak a kora reggeli interjúhoz, mivel ekkor nem kell kétszer mosdaniuk. Elég elhalasztaniuk a reggeli tisztálkodást.

Ott van az angol nyelvű Wikin.

Buszon nem is utazhatnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés