Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

2022. szeptember 26. 19:44
A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval.

Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és Fehéroroszországhoz – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor hétfőn Szocsiban fogadta fehérorosz hivatali partnerét, Aljakszandr Lukasenkát.

Lukasenka a találkozó nyilvános részén azt hangoztatta, hogy Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval.

„Közös Oroszországéval, amelynek mindene megvan, amire csak szükségük van. Nekik meg olyanjuk van, amit mi is megvásárolhatunk tőlük: technológiájuk van, meg egyéb dolgaik. Mi kell még nekik? Csak felelős döntéseket kell hozniuk” – hangsúlyozta a fehérorosz elnök.

„És tisztelettel kell viszonyulniuk hozzánk” – mondta  Putyin.

Lukasenka egyebek között hangot adott véleményének, hogy azok az oroszok, akik külföldre távoztak az oroszországi részleges mozgósítás miatt, haza fognak térni. Úgy vélekedett, hogy

a 25 millió mobilizálható ember közül csak 30-50 ezer ember utazott el,

olyanok akik egyébként sem lennének „a mi embereink”

„Hadd fussanak! És visszajönnek” – mondta Lukasenka, azt állítva, hogy – a Nyugat által megkérdőjelezett hitelességű és érvénytelennek tartott – 2020-as fehérorosz elnökválasztást követően több ezer olyan ember hagyta el az Fehéroroszországot, aki most „visszakéredzkedik”.

Arról is beszélt, hogy Oroszország és Fehéroroszország új gazdasági partnerekre lelt, miután a Nyugat szankciókat vezetett be ellene. Kifejezte meggyőződését, hogy a nyugati országok végül meg fogják vásárolni az orosz és a fehérorosz műtrágyát.

(MTI)

Nyitókép: GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / AFP

Összesen 201 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az nem érdemel tiszteletet aki atombombával fenyegetőzik."

Azt honnan veszed, hogy Putyin atombombával fenyegetőzik? Mikor, hol történtez a fenyegetőzés. Tudnál erről eredeti forrást közölni?

Hát, Semmilyen konkrét fenyegfenyegetést ami Putyintól elhangzott volna a cikk nem tartalmaz. Csak utalgatásokat, hogy szükség esetén bevetik. Dehát minden atomfegyverrel rendelkező országnak emiatt van atomfegyvere. Elrettentés céljából. Ebben semmi újdonság nincs. Elrettenteni az ellenséget pedig mindenkinek joga van, akihez ellenségesen viselkednek. A nyugati politika jelenleg oroszorszáággal szemben pedig ellenséges.

Szóval még egyszer. Az elretentés nem fenyegetőzés. Fenyegetőzés akkor lenne, ha Putyin valamit követelne, amit ha nem kapna meg, akkor annak atomtámadás lenne a következménye. Szóval mikor fenyegetőzött?

"Értem. Ezért verdeste az eget a putyinisták sivalkodása, amikor Liz Truss egy kérdésre azt merészelte válaszolni, hogy szükség esetén megnyomná a gombot."

Nem értem. Milyen szükségre gondolt Liz Truss? A Britek tán harcolnak valakivel, az oroszok pedig azt fegyverekkel és uszítással ösztönzik a Britek ellen? Annyira, hogy a Britek csak a gombnyomással tudnák megoldani?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés