Hont szerint Erzsébetvárosban sokkal jobb volt a Fidesz, mint amit Niedermüllerék „a kommunista rémuralom alatt összehoztak” 

2022. szeptember 24. 19:16
„A szabadság  és a kultúra nevében egyszerűen megölik a várost” – mondta a VII. kerületi DK-s vezetésről a publicista.

A legutóbbi Ötben is szóba került a baloldali ellenzék bukdácsolása a nyár eleje óta tartó időközi választásokon. Ismert: június óta Budapesten az ellenzék alig tudott választást nyerni, Budapesten egyenesen 9-2-re vezet a Fidesz. A kormánypárt olyan baloldali bástyákat is bevett, mint Zugló.

Konok Péter szerint ebben nincs semmi meglepő, egyszerűen nem hajlandóak az emberek a padlón lévő ellenzékre voksolni, energiaválság ide vagy oda. Ceglédi Zoltán hozzátette: az igazán váratlan és drámai kudarcok azok, amelyek ellenzéki bástyákban történtek az olyan képviselők helyére kiírt időköziken,

akik 2019 októberében nagy fölénnyel nyertek, majd idén áprilisban beültek a parlamentbe.

Ezután jött Hont András, aki tágabb perspektívába helyezte a témát. Szerinte 2019 októberében egy látszatsikert ért el az ellenzék, és a Borkai-ügyet direkt akkor „engedte be” a köztudatba a Fidesz „mert ki kellett volna találni egy másik ellenzéket, ha ez a sok szerencsétlen akkor nem jut pozícióhoz”.

„Pozícióhoz jutottak. Csak a helyzet, hogy a NER-en belül pártalapú ellenzékiségre semmi esély nincs. Kis ügyek lehetnének, de azokat pont az ellenzék fojtja meg, mivel beviszik a pártlogikát oda, ahova nem való” – mondta a véleményvezér, majd példát is hozott:

„A Klauzál téren például sokkal jobb fideszes önkormányzat volt, mint amit azok ( ti. Niedermüller Péter DK-s polgármester és csapata - a szerk) a kommunista rémuralom alatt összehoztak. A szabadság  és a kultúra nevében egyszerűen megölik a várost” – jelentette ki Erzsébetváros vezetéséről Hont, majd felidézte: ugyanezt csinálta a Fidesz 2006-ban, amikor kiváló baloldali polgármestereket buktatott meg a gyurcsányozással.

Az idézett rész az alábbi videóban a 48. perctől látható.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor még nem tudták, hogy ma ez lesz. Többet néztek ki az ellenzékből, mint amire valójában képes. Egyébként sok volt az ellenzéki szavazókban a gyűlölet a kormány ellen.
A másik az, hogy nem olyan nagyon nyertek . Behozható:-) mint látjuk mostanában:-)

Tarlós is ezerszer jobb volt Budapestnek - csak a sok idióta a balfék Borkai miatt Gerikére szavazott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés