Meloni: Az ideges döntések kiszámíthatatlan következményekkel járhatnak

2022. szeptember 22. 18:21
Az Olasz Testvérek miniszterelnök-jelöltje elkeseredett lépésnek nevezte az oroszországi részleges mozgósítás elrendelését.

Moszkva gyengeségét, nehézségét bizonyítja a Vlagyimir Putyin orosz elnök által bejelentett részleges mozgósítás Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) miniszterelnök-jelöltje szerint.

Giorgia Meloni elkeseredett lépésnek nevezte az oroszországi részleges mozgósítás elrendelését,

amivel – tette hozzá – „a kisebbségi népcsoportok tagjait és elkeseredett” embereket küldenek meghalni. Az FdI elnöke „bohózatnak”  tartotta az orosz csapatok elfoglalta ukrajnai területeken meghirdetett népszavazást is.

A vasárnapi parlamenti választásokra készülő Giorgia Meloni úgy vélte, Vlagyimir Putyin bejelentése után „nem lankadhat a figyelem, éberen, egységben, diplomáciával kell követnünk a fejleményeket, mivel az ideges döntések kiszámíthatatlan következményekkel járhatnak”.  Meloni hozzátette, hogy Moszkva bejelentése azt bizonyítja, hogy a szankciók eredménnyel jártak, de önmagukban nem elegendőek, kompenzációkra is szükség van – fejtette ki.

Salvini: A háború mindenkit a korábbi nézetek módosításra kényszerített

A szankciók hatását hónapok óta bíráló Matteo Salvini, a Liga vezetője hangsúlyozta, hogy a háború mindenkit a korábbi nézetek módosításra kényszerített. Megjegyezte, hogy a háború kitöréséig a most oroszellenes európai politikusok is szorosan együttműködtek és kereskedtek Moszkvával.  

 A baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára, Enrico Letta szerint a szeptember 25-i parlamenti választásokon az olaszoknak dönteniük kell, hagyják-e, hogy Vlagyimir Putyin a jobboldal győzelmét ünnepelje.

„Dönteni kell, hogy Európával vagy Putyinnal vagyunk”

 – jelentette ki Letta.

(MTI)

Nyitókép: FRANCESCO MILITELLO MIRTO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem perfetto campagna szöveg, hogy még a mérsékelt középbaloldal voksait is behúzza!
Zseniális ha bejön....
Rafkós ,de ellentétesen Telephone man vélekedésével?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés