Bajnai, Karácsony, Soros, Korányi

2022. szeptember 21. 17:23

Kontra
Facebook
Most az olasz választásokba készül beavatkozni az Action for Democracy, és nem is titkolja.

„Bajnai, Karácsony, Soros, Korányi: most az olasz választásokba készül beavatkozni az Action for Democracy, és nem is titkolja.

Nagyot megy a hazai sajtóban az Action for Democracy: tegnapi indexes írásának első részében Schiffer András a Kontrára, illetve az MMM részletes elszámolására is hivatkozik. A volt országgyűlési képviselő arra is felhívja a figyelmet, hogy a Márki-Zayékat közel kétmilliárd forintnak megfelelő dollárral támogató, az eredetileg bajnaista, jelenleg Karácsony Gergelynek dolgozó Korányi Dávid-alapította szervezet célkeresztjében bevallottan öt »csatatérállam« szerepel: Olaszország, Brazília, Magyarország, Lengyelország és Törökország. Megtisztelő ez a figyelem!

A Magyar Nemzet mai összeállításában a választások előtt álló Olaszországgal foglalkozik részletesebben. Meglepetés: Korányiék a cikk szerint eurómilliókat küldenek az olasz baloldali koalíció pártjaival szövetségben álló öt civil szervezetnek. Az Action for Democracy legnagyobb aggálya most az, hogy ha az olasz jobboldal egy földcsuszamlásszerű győzelmet aratna, úgy népszavazás nélkül is megváltoztatná az alkotmányt.

»Már láttuk, mi történt Brazíliában, Magyarországon és az Egyesült Államokban, amikor a civil mozgalmakat elöntötte a gyűlölet hulláma. Össze kell fognunk, hogy megakadályozzuk, hogy ugyanez megtörténjen Olaszországban!«

A szervezet kiemelten figyel az olasz billegő körzetekre és az ott induló baloldali politikusokra. De érdekes a Voto Dove Vivo (Szavazok, Ahol Élek) nevű egyesület is, amely saját állítása szerint a lakhelyüktől távol szavazni kívánó olaszokat támogatja. Például segítenek nekik a választókörzetek közötti átjelentkezés bürokratikus folyamatában.”

Nyitókép: Kontra Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés