Leállítják a német vállalatok a gyárakat az emelkedő energiaárak miatt

2022. szeptember 2. 9:51
A német kormány „aggasztónak” nevezte ezt az új tendenciát.

A német vállalatok leállítják a termelést az orosz gázszállítások beszorítása miatt megugró energiaárak miatt, és ezt a tendenciát a kormány „aggasztónak” nevezte – írja a Financial Times. Robert Habeck gazdasági miniszter elmondta, hogy az ipar az elmúlt hónapokban keményen dolgozott a gázfogyasztás csökkentésén, részben alternatív üzemanyagokra, például olajra való átállással, a folyamatok hatékonyabbá tételével és a termelés csökkentésével.

Elmondta azonban, hogy néhány vállalat „teljesen leállította a termelést”, ami szerinte „aggasztó”.

„Ez nem jó hír, mert ez azt jelentheti, hogy a szóban forgó iparágak nem egyszerűen átstrukturálódnak, hanem törésen mennek keresztül – strukturális törésen, amely óriási nyomás alatt történik” – mondta.

Azzal kapcsolatban beszélt, hogy Oroszország három napos tervezett karbantartási munkálatok miatt leállította a gáz áramlását az Északi Áramlat-1 gázvezetéken. Az üzemszünetre akkor kerül sor, amikor az európai országok már így is az orosz gázszállítások drasztikus csökkentése miatt küzdenek, ami rekordszintre emelte a gázárakat.

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 217 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt gondolom, hogy ez a Habeck és elvtársai hamarosan kaszaélre kerülnek a nagy német parasztháborúban. Remélem, hogy mielőbb, kurvára megérdemlik.
De azokat a más Genosseneket is melléjük kellene temetni, akik ezt hagyták.

Leáll a termelés. A covidnál már lehetett látni ennek a következményeit, pénzgyártás az otthon várakozó embereknek, hogy ne szaladjon meg a munkanélküliség, miközben csökken a megvásárolható termékek mennyisége, mert a gyárak ugye állnak. Növekvő pénzmennyiség, csökkenő árukínálat: hatalmas infláció. És most, közvetlenül a covid után, ezeknek a tapasztalatoknak a birtokában, elkövetik ugyanezt a hibát, immár sokkal nagyobb mértékben. Zsenik ezek a németek.

Nem érzékelem a különbséget, ezen kár lovagolni, tök mindegy, nemhogy nagy különbség.

Gáz van, mert nincs, mert nem kellett és nem mérték fel a következményeket. Egy filológus is lehetne normális, de értelmes mérnök jobb ott, ahol dönteni kell.

Ennyit az egyenlőségről.

Azóa nem hiszek a német demokráciában, amióta az Afd-t alkotmányellenessé nyilvánították, tehát lehallgatja az ellenzéki pártot az alkotmányvédelmi hivataluk.
Mi lenne itt, ha mondjuk ezt a Momentummal vagy az LMP-vel Orbán megtenné, vagyis lehallgattatná őket?

Azért ne temesd őket!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés