Nyolcszoros életfogytiglant kapott az Iszlám Állam brit terroristája

2022. augusztus 19. 20:05
El Shafee Elsheikh ügyében hoztak ítéletet.

Emberrablás, négy amerikai és több más állampolgárságú személy meggyilkolása miatt ítélték el El Shafee Elsheikhet, aki az „ISIS Beatles” egyik tagja volt, Társai is börtönben vannak, úgy tudni, a csoport több tucat kivégzést hajtott végre a Közel-Keleten az Iszlám Állam tagjaként. 

El Shafee Elsheikh nyolcszoros életfogytiglani börtönbüntetést kapott, az ítéletet James Foley újságíró nyolc évvel ezelőtti lefejezésének évfordulóján hozták meg. A 2014-ben történt kivégzés képsorai voltak az elsők a világhálón, amelyen keresztül mindenki megtudhatta, mennyire kegyetlen az Iszlám Állam nevű terrorszervezet. A britekből álló kivégzőosztag volt a felelős Steven Sotloff, Peter Kassig, Kayla Mueller és több más személy haláláért. 

James Foley édesanyja az ítélet után azt mondta, az országa a négy legjobb állampolgárát veszítette el az ISIS miatt, több család gyászol a terrorcsoport kivégzései miatt. 

Az ISIS Beatles többi tagjai közül Mohamed Emwazi 2015-ben meghalt egy dróntámadásban, Alexanda Kotey pedig tavaly bűnösnek vallotta magát, idén pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A terroristák az Iszlám Állam legyőzése után éveken át kurd felügyelet alatt álló börtönökben voltak. 

Nyitókép: AFP

 

 

 

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden hülyeséget kitalálnak, csak hogy akasztani ne kelljen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés