Kaltenbach Jenő szerint Magyarországon a „demokraták helyett a felsőbbség kegyeit kereső jobbágyok vannak túlsúlyban”

2022. augusztus 16. 12:37
„Hát ide sikerült eljutnia a magyar társadalomnak” – vélekedik a jogtudós.

Közösségi oldalán osztott meg egy írást Kaltenbach Jenő baloldali jogtudós „A magyar siralomvölgy” címmel. Írásában Kaltenbach azon lamentál, hogy Orbán Viktor Magyarországot „kivezette a nyugati értékrendből, amelyhez ma már csak a pénz az összekötő kapocs, miközben a háborús bűnös Putyin és rendszerének befolyása utoljára a Kádár rendszer idején volt hasonlóan nagy. Orbán másik nemzetközi támasza a polgárait brutálisan elnyomó, egyre agresszívebb Kína”.

Azt is nehezményezi, hogy a legutóbbi választáson

Orbán az »egyesült« ellenzék ellen is óriási győzelmet aratott, igaz részben pont az ellenzék csetlés-botlása, szerencsétlen személyi döntése miatt.

„Siralmas” a helyzet, mert a Fidesz vezet

 Kaltenbach szerint a mai helyzet „siralmasabb mint valaha”, mert „a Fidesz magabiztosan vezeti a népszerűségi listát, kiegészülve a parlamentbe jutott neonáci Mi Hazánkkal”. Rátér az ellenzék állapotára is: „Az ellenzéki tértélen egyedül a DK maradt úgy ahogy állva, és talán még a Momentum említésre méltó, a többiek a jelentéktelenségbe süllyedtek. A valaha jobb napokat látott Jobbiknak a centrum felé való elmozdulása totális kudarcot eredményezett. Jakab pártelnök a senki földjén találta magát. Az egykor kormányzó MSZP lassan a néhai koalíciós partnere az SZDSZ sorsára jut. és hogy ne legyen ez is elég baj, arról az »ellenzéki« Márki Zay, a levitézlett csúcsjelölt, ismétlődő zavaró repüléseivel gondoskodik. Hát ide sikerült eljutnia a magyar társadalomnak”

Magabiztos, az értékrendükben hívő demokraták helyett itt sajnos a felsőbbség kegyeit kereső jobbágyok vannak túlsúlyban”

– összegzi írását a jogtudós.  

Nyitókép: MTI/Beliczay László

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék soha nem értett a külpolitikához. Kaltenbach is ezt bizonyítja.

Kaltenbach Jenő szerint Magyarországon a „demokraták helyett a felsőbbség kegyeit kereső jobbágyok vannak túlsúlyban”

Tévedsz Jenő, nem vagytok többségben.

A mai nyugati értékrend már nem tekinthető értékrendnek, vonatkozási pontnak. A gyökértelenek, a haza és nemzeti, vallási identitás nélküliek, a hagyományos család és morál nélküliek zavaros pocsolyája. Aminek keretét képezi a balliberális ideológia, s ennek a bűzös pocsolyának része az egzisztenciális nulla, frusztrált Jenő is. Sokan vannak. Jobbágyként örülök, hogy van a Slomó vezette EMIH, s Orbánnak sincs alternatívája. Jenő és társai? Ugyan már, egy selejt, hatalomról álmodozó, beteges pszichéjű, kontraszelektált csapat.

Ötletes a balliberális ellenzék, naponta jönnek az újabbnál újabb, a többségi társadalmat alázó, gúnyoló jelzők. Nemzetvallású, jobbágy, de mögötte a kiindulási pontjuk, hogy Ti magyar gojok genetikai alattvalók vagytok, buta parasztok. S a Jobbik goj szavazói ezekre szavaztak, szavaznak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés