Tisztelt Ujhelyi úr!

2022. augusztus 10. 19:47

Tibi atya
Facebook
A politikus, aki nem a választóinak, hanem a médiának él, pontosan olyan, mint a celeb.

„Ujhelyi István kommentben hívta fel a figyelmemet rá, hogy végül mégsem adta be az EU tagságunkat megkérdőjelező népszavazást, egy posztjában pedig azt írja, be ugyan nem adja, de csak a legfelső fiókjáig süllyeszti. Azóta egy koalíciós partnere beadta.

Tisztelt Ujhelyi úr!

Politikusként, EP képviselőként Önt másképp érintik a kimondott szavai, mint engem, állampolgárt. Önök az ellenzékben nem a valóságban élnek és nem a valósággal kommunikálnak. Mesterséges, az adófizetők által fenntartott buborékban élnek és egy szintén mesterségesen, átláthatatlan adományokból fenntartott balliberális médiagépezettel kommunikálnak.

Egyszerűbben: elszoktak tőle, hogy amikor megszólalnak, akkor a szempont a választó, nem a közvetítőközeg. Még egyszerűbben: álomvilágban él.

És ez baj.

A politikus, aki nem a választóinak, hanem a médiának él, pontosan olyan, mint a celeb. Azt mondja, amivel médianyilvánosságot kap.

Ön két napja még meg akarta tartani ezt a népszavazást, aztán meggondolta magát. Félreértés ne essék, nem az a baj, hogy meggondolta magát. Hanem az, hogy bizonyos mondatokat hiába gondolunk meg: ha kimondjuk őket, a hatásukat nem lehet visszavonni.

Kétnaponta történik valami, amire hisztériás reakciót ad a közvélemény. Ez nem az a tudatállapot, amiben felelős döntések születnek. Amit Ön egy nyilatkozatával elindított, azzal minket, állampolgárokat, és személy szerint engem veszélybe sodor.

Amikor kritizálom azokat a médiastriciket, akik a saját gyerekeiket futtatják, rendre a Fidesz holdudvarához tartozó erős emberekbe verem a fejem. A jelenlegi joggyakorlat az, hogy a bíróság elítél, de soha sem olyan súlyosan, hogy az ügyet kivihessem Strasbourgba. Tudják, hogy ott nagy valószínűséggel elbukna az a fajta érvelés, hogy »Kulcsár Edina nem közszereplő«, ezért nem mernek olyan ítéletet kiróni, ami odáig vezetne.

Európa tehát nem közvetlenül, de közvetetten mégis megvéd valamennyit a szólásszabadságomból. Olyan bűncselekményeket varrnak a nyakamba, amiért börtönt is adhatnának, de én megúszom bírsággal, és az ügy ennyiben marad.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés