A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték

2022. augusztus 10. 11:06
A társaság kifizette az ukrajnai szakasz használatáért fizetendő tranzitdíjat.

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A díjkötelezettség átvállalásával a Mol gyors megoldást nyújtott a problémára: az ukránok ígérete szerint néhány napon belül újraindulhat a kőolajszállítás, amely pár napja a banki oldalon felmerülő technikai akadályok miatt állt le”

– olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a gyors intézkedést az ellátási helyzet tette indokolttá: a Barátság kőolajvezeték déli szakaszán keresztül érkezik a kőolaj Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba is, és bár a Molnak Magyarországon több hétre elegendő saját tartaléka van, regionális nagyvállalatként a környező országok ellátásbiztonságáért is felelősséget vállal.

(MTI)

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 487 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Engedményt kaphatnak az olaj árából.

De azért az ukránok bekaphatják!

Brüsszel nélkül megoldottuk.
Brüsszel úgyis csak kussolt.

Ezt honnan veszed?
A cikk szerint csak a MOL utalt.
A szlovák meg a cseh olajtársaság az a MOLé.

Én is így gondolom.
Remélem, az ukránok nem küldik vissza a pénzt és valóban megnyitják a csapokat. Minél előbb.

Igen.
nem ők fizettek.

Jól látod, az egészet egy tágabb kontextusban kell szemlélni. Körül kell nézni a magyar kormányra nehezedő nemzetközi - EU, USA, stb - nyomásokat illetően. Az eddigi törvényes keretek között a globális tőke útjában álló Magyarországot eddig nem sikerült eltaposni, sima epizódszerepre kényszeríteni. Nem kívánom felsorolni a közelmúlt, Magyarország destabilizálását szolgáló lépéseit - köztük nagyköveti kinevezéseket - , kiemelten az ellenzék szereposztását. Az "utca porából" is kivehető, hogy az ország belső és külső ellenségei naponta emelik a tétet, a cél a forró ősz, az utcai zavargások naponkénti szervezése. Feri megszólalása sem véletlen, nem az alkohol teszi. Bár utolsó sorai a nyilasokat idézi fel Lipóciában, ők harsogták mindenütt, hogy majd jön Szálasi, aki mindent megold.
A kormány akarva,akaratlanul szolgáltat is ehhez muníciót, gyúelegyet. A kórházak, az egészségügy állapota katasztrofális, fővárosi kiemelt kórházak sürgősségi osztályain két napot fekszenek a betegek a folyosón, mielőtt osztályra kerülnek, mivel nincs elég orvos, ápolószemélyzet, kórterem, s elégtelen az infrastruktúra. Orbán tehetne egy-egy sétát ezeken a helyeken éjszaka, álruhában. S mi van a periférián? A KATA eltörlése is sok kormánypárti szavazót vitt át a túloldalra, legjobb esetben a passzívak közé, s az "atombomba" majd most jön, a rezsicsökkentés átalakításával, új rendszerével. Az ellenzék ezt a magas labdát keményen le fogja ütni, s az igen hatékony médiája révén utcára fogja vinni az embereket.
Tacitus jut az eszembe, miként beszámolt a Vitellio és Vespasianus közötti harcokról. Néró halála után, Galba következett, aki visszakövetelte a Néró általi adományokat, saját testőrségétől is, így azok lefejték, s kinevezték Othot, a bankárt,aki ellen fellázadt a Germániában állomásozó Vitello, s az Egyiptomban állomásozó Vespasianus. A Cremona melletti csata után Rómában folytatódtak a harcok. A római polgárok az ablakokból, a tetőkről figyelték nem kis élvezettel a két tábor mészárlásait. Kirabolták az üzleteket, felgyújtották azokat, az egyik fél harcosa bebújt a prostituált ágyába, jött az ellenfél, leszúrta, majd helyet cserélt a prostituálton. Tacitus nagyon színesen írt ezekről.
Nos nem szeretném ennek jelenkori változatát a fővárosban, de sehol sem megélni. A végén Vespasianus teremtett rendet. Most is olyan időket élünk, amikor vaskezű miniszterelnökre van szükség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés