A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték

2022. augusztus 10. 11:06

A társaság kifizette az ukrajnai szakasz használatáért fizetendő tranzitdíjat.

2022. augusztus 10. 11:06
null

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

– olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a gyors intézkedést az ellátási helyzet tette indokolttá: a Barátság kőolajvezeték déli szakaszán keresztül érkezik a kőolaj Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba is, és bár a Molnak Magyarországon több hétre elegendő saját tartaléka van, regionális nagyvállalatként a környező országok ellátásbiztonságáért is felelősséget vállal.

(MTI)

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Kapcsolódó cikkek

Összesen 512 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dokoli
2022. augusztus 10. 18:45
Nem emlékszem,hogy valaha is pozitív kicsengésű cikket olvastam vona hazánkról a horvát országos sajtóban. Egy egyben ugyanazt írják mint az itteni ellenzéki lapok megspékelve némi horvát vonatkozásokkal. Elítélés,káröröm,fenyegetés,hírhamisítás egyvelege. Szomorú de hosszú hosszú évek óta ez van. . ,
Dokoli
2022. augusztus 10. 18:21
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/postaje-li-madarska-ovisna-o-uvozu-nafte-preko-hrvatske-15233364
Dokoli
2022. augusztus 10. 16:39
Pedig a horvát újságok már arról cikkeztek,hogy na aztán most minden eddigi (vélt vagy valós ) sérelmeikért elégtételt vehetnek rajtunk de főleg a Miniszterelnök úron. Szerintük nincs annál szebb dolog a világon mint az mikor majd olajért könyörgünk nekik és nem fogjuk többé hazug módon emlegetni a monarhiát,a sosem létező magyar tengerpartot. Kérik a kormányukat,hogy ennek megfelelően kezelje a kialakult helyzetet. Ilyen egy " megbízható" szövetséges. Jó nyaralást kívánok minden Horvátországba vágyó magyarnak.
zabszem
2022. augusztus 10. 16:03
Jah, csak a brüsszeli szarjankókat nem látom, hogy nekiállnának végre az európai emberek érdekében orosz olajért és gázért pitizni Putyinnál! Pedig akárhogy nézem nagyon itt van az ideje, hogy megtegyék ezt a nemes feladatot! Nagyon, nagyon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik