Már ezer települést visszafoglalt az ukrán hadsereg az oroszoktól Zelenszkij szerint

2022. július 05. 21:09

Az ukrán elnök hangsúlyozta, hogy már most neki kell állni az ország újraépítésének.

2022. július 05. 21:09
null

Az ukrán elnök arról számolt be, hogy a Donyec-medencétől északra, Harkiv és Szumi régiókban is rendszeresek az orosz támadások, azonban csapataik kitartanak. Volodimir Zelenszkij hozzátette, hogy egyre több települést sikerül visszafoglalniuk – írta a hirado.hu.

„Az ukrán erők már több mint ezer települést szabadítottak fel a megszállás alól, most például hazánk déli részén.

az orvosi és a szociális szolgáltatások visszaállításához, valamint a normális gazdasági élet újraindításához. A felszabadított területeken több tízezer lerombolt ház van” – hangsúlyozta Zelenszkij.

„Már most tenni kell azért, hogy Ukrajnát újjáépíthessék”

Az ukrán vezető arról is beszélt, hogy nemcsak a háború után, hanem már most tenni kell azért, hogy Ukrajnát újjáépíthessék.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az ukrán elnök és kabinetjének tagjai is azonnali gazdasági segítséget sürgettek annak kapcsán, hogy hétfőn kétnapos nemzetközi konferencia kezdődött a háború utáni helyreállításról a svájci Luganóban.

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINE PRESIDENCY / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
O5-1-A
2022. július 06. 17:55
Der Untergang
Rizsa
2022. július 06. 08:29
1000 település? Jó térképet rakták elé ?
Dezsőke
2022. július 06. 08:22
békét
Hekimeki
2022. július 06. 07:57
Annyira gyűlölöm ezt a tetvet!!!!!!!!!!!!Ha meglátom a kibaszott pofáját ...............áááááááááhhhhh dührohamot kapok bazzzzzzz!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik