Zelenszkij: Most van ok ünnepelni

2022. június 25. 8:36
Az uniós tagjelölti státusz miatt örvendezik az ukrán elnök, közben Liszicsanszk és Szeverodonyeck közelében megadták magukat az ukrán erők.

Volodimir Zelenszkij üdvözölte az Európai Unió döntését, amely tagjelölt státuszt adott Ukrajnának. Az elnök egyúttal arra buzdította honfitársait, hogy

legalább egy kicsit örüljenek a hírnek, még ha nem is lehet tudni, hogy az ukránoknak milyen feltételeket kell teljesíteniük a csatlakozáshoz, és mennyi ideig tart.

„Örüljünk legalább egy kicsit. Önmagunkért, szeretett államunkért. El kell képzelni az Everest meghódítását. Elértük az utolsó előtti pontot. Nem néztünk körül, nem vettünk levegőt, nem beszéltünk a csúcs felé vezető további útról, hogy milyen nehéz lesz leküzdeni az utolsó 1848 métert. Előbb inkább felidézzük, hogy megtettünk már 7000 métert. Ne szégyelljünk beszélni az eddigi eredményeinkről” – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy nem szeretné, ha az ukránoknak rövid lenne a memóriája.

Sikerült mindezt akkor mondania az elnöknek, amikor épp megadták magukat az ukránok Liszicsanszk és Szeverodonyeck közelében. Luhanszki Népköztársaság „nép milíciájának” vezetője szerint mind a jobboldali radikálisok képviselői, mind pedig az „egyszerű katonák” leteszik a fegyvert.

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit hazudozol Zselé? Már hogyne lehetne tudni, hogy miket kell teljesítenetek.
Zsaroltad az uniót. Ha nem állnál háborúban nem élnéd meg öreg korodig sem a csatlakozást. Egy velejéig korrupt államot vezetsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés