A CNN szerint Magyarország az EU orvosolandó problémáinak példája

2022. június 20. 9:27
A cikk szerint Magyarországon keresztül Oroszország és Kína mondhatni ugyanacsak részt tud venni a brüsszeli döntések meghozatalában.

Timothy Garton Ash, az Oxfordi Egyetem európai tanulmányok professzora a Financial Timesnak kifejtette, az EU működése miatt annak ellenére, hogy

Magyarország egy kis állam, rajta keresztül Oroszország és Kína mondhatni ugyanacsak részt tud venni a brüsszeli döntések meghozatalában

– olvasható a CNN cikkében. A publicisztika szerint az EU keleti szárnyának megvannak a maga ellentmondásai, amelyeket orvosolni kell, erre pedig Magyarország a legjobb példa.

„Populista kormány”

Az Orbán Viktor vezette populista kormány baráti kapcsolatot szorgalmaz Putyinnal, szerencsére Magyarország továbbra is kívülálló, de jelentősen meg tudja zavarni az EU-s ügyeket – fogalmaz Cristian Gherasim, a cikk szerzője. Ezután kifejti:

Magyarország azon képessége, hogy fogva tartsa az EU-t,

utoljára akkor volt látható, amikor a 27 tagú blokk megpróbálta lefaragni az orosz olajvásárlást, az EU-nak csak hetekig tartó tárgyalások után sikerült szankciókat életbe léptetnie, miközben mentesítette Magyarországot az embargó alól”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 190 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Timothy Garton ASS rosszabb, mint TGM.

Elmehetnek a fenébe, a nagyméltóságú EU brüsszeli szervezeteivel együtt: mindig a szolidaritásról beszélnek, mégis, a szankciókat már 2014 óta valahogy úgy hozták meg, hogy az EU keleti felén élőket aránytalanul sújtsa, mindenféle kompenzáció vagy kárpótlás nélkül. De azért mi szolidárjunk meg toleráljunk mindenkivel, míg ők nem adnak fel semmit, viszont sütkéreznek a jóemberkedés fényében.

Épp fordítva: Magyarország az EU problémáinak orvoslója az EU-ban. Az USA az aljas-önző manipulációja leleplezőit támadja.

Nem szép, hogy az ukránokat félázsiai népnek nevezed, bár igazad van.

Kicsi a bors, de erős!

Oroszország és Kína a Biztonsági Tanács állandó tagjai. Elég sok döntés meghozatalában tudnak részt venni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés