Cseh lap: Orbán új kormánya azt mutatja, hogy Oroszország támogatásában már nincs fék

2022. május 24. 10:27
A Lidové noviny-ban megjelent cikk szerint a kormányfőt már semmi sem akadályozza abban, hogy szétzúzza a politikai és a civil ellenzék maradékát.

A Lidové noviny nyomtatott kiadásában a cseh Képviselőház külügyi bizottsága elnökének – aki egyúttal a TOP 09 párt képviselője – jelent meg véleménycikke. Marek Zenísek szerint a magyarországi események jelenlegi alakulásának mindenki számára figyelmeztető jelzésként kellene szolgálnia, hogy mi mindenre képes egyetlen olyan politikus, aki fokozatosan összefonódott az állammal.

„Információs autokrácia” tanúi vagyunk

A cikk szerint egy „információs autokrácia” tanúi vagyunk, ahol a magyar média nyolcvan százaléka a kormány számára dolgozik. Ahogy a szerző írja, a lakosság többsége ezért olyan híreket kap, amelyek célzottan csak a kormány számára kedvező agendát fedik le. Zenisek szerint

az ellenzék és a civil, emberi jogi szervezetek számára ezért nem lehetséges, hogy bármilyen más témát bejuttassanak a köztudatba.

Orbán Viktornak így hihetetlen mértékű tere van a propagandája terjesztésére, amely megosztja a lakosságot és démonizálja a Nyugatot és az egész Európai Uniót – olvasható a cikkben.

Novák Katalin a miniszterelnök bábja

A szerző kifejti: Orbán olyannyira egyértelműen megnyerte a választásokat, hogy most semmi sem akadályozza őt abban, hogy szétzúzza a politikai és a civil ellenzék maradékát. Orbán új kormánya csak azt mutatja, hogy Oroszország támogatásában már nincs fék. Zenisek azt állítja: az új honvédelmi miniszter közösen üzletel az orosz hadiiparral,

az új magyar köztársasági elnök pedig Orbán bábja.

A Putyin parancsára, az orosz katonák által Ukrajnában elkövetett atrocitások ellenére az Orbán-kormány továbbra is tervezi a Paks II atomerőmű építésének folytatását Oroszország segítségével – olvasható az írásban.

Nyitókép: Facebook

Összesen 220 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egészből egy szó sem igaz. Ráadásul a csehek sem akarják az olajembargot, de megbújnak más országokkal Orbán mögött.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés