Cseh Katalin örvendezik: Megindították a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben

2022. április 27. 12:45
A politikus korábban perrel fenyegette az Európai Bizottságot, hogy indítsa meg a jogállamisági mechanizmust Magyarország ellen.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a hazánkkal szemben politikai fegyverként szolgáló jogállamisági mechanizmus egyik legfőbb támogatója. A baloldali politikus számos alkalommal állt ki Brüsszelben is a jogállamisági mechanizmus megindítása mellett. „A jogállamisági mechanizmus tavaly január óta létezik, itt az ideje, hogy használjuk”fogalmazott korábban Cseh.

A politikus egészen odáig ment,

hogy perrel fenyegette meg az Európai Bizottságot.

Ha az Európai Bizottság nem alkalmazza a jogállamisági mechanizmust, pert indítunk a testület ellen” – fenyegetőzött a baloldali politikus. 

Cseh Katalin most a közösségi oldalán adott hangot elégedettségének, miután kiderült, hogy az Európai Bizottság elindította a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben.

„Ma az Európai Bizottság hivatalos jegyzéket küldött a jogállamisági eljárásról a magyar kormánynak. Bebizonyosodott tehát az, amit hosszú hónapok, sőt, évek óta mondunk,

súlyos veszélyben vannak az uniós források Orbán Viktor politikája miatt.

Az egyre mélyülő megélhetési válság miatt sosem volt még nagyobb szükségünk az uniós forrásokra – és soha nem voltunk még gyengébb pozícióban, hogy ez a segítség valóban megérkezzen hazánkba” – írta az Európai Parlament képviselője.

Cseh Katalin kifejtette: „Ha Orbán Viktornak valóban fontos lenne a magyar érdekek képviselete, akkor nem páros lábbal tiporná, építené le a magyar jogállamiságot, valamint akasztana tengelyt az Európai Unióval, hanem mindent megtenne azért, hogy megszerezze az uniós forrásokat. Ehhez azonban az szükséges, hogy végre ne az oligarchák és a családtagok gazdagodjanak az EU-s pénzeken, hanem számolják fel a közbeszerzési visszaéléseket, az uniós forrásokat pedig juttassák el oda, ahol azokra a legnagyobb szükség van”.

A politikus úgy véli, hogy „A jogállamisági mechanizmusnak nem az a célja, hogy bármelyik tagállamot is megfosszák az uniós forrásoktól – ezt senki sem akarja. Az viszont célja ennek az eljárásnak, hogy a rendszerszintű, uniós forrásokat veszélyeztető gyakorlatokat felszámolják és megszüntessék”.

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni: az uniós támogatásokra szükségük van a magyar embereknek. Ahhoz, hogy ezt megkapják,

Orbán Viktornak változtatni kell eddigi romboló és káros, uniós forrásokat veszélyeztető politikáján”

 –tette hozzá.

Ezután hozzátette: „Nekünk pedig tovább kell küzdenünk azért, hogy megállítsuk a jogállam maradékainak felszámolását. Hogy ne a tisztességes magyarokat büntessék Orbán Viktor bűneiért, és az uniós pénzek még szankciók esetén is eljussanak közvetlenül a helyi önkormányzatokhoz és civil szervezetekhez”.

Nyitókép: Cseh Katalin, Facebook

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annak a számára szomorú ténynek a közlése, hogy lehet bármilyen eljárás, Magyarország érdeke fontosabb lesz Cseh Katalin és társai érdekeinél.

Cseh Katalin pedig nyilván örül annak, hogy a bizottság megtette azt, ami miatt ők mérgükben már perrel fenyegették a Bizottságot. A siker örömöt eredményez, gondolom, ez logikus. Nekik hivatalból örülni kell ennek, bár eddig nem sok hasznát látták áskálódásaiknak

Kivéve Cseh Katalin, akiről még nem tudni, hová tett 4,5 milliárdot. Igaz, ezt neki jutalomfalat gyanánt el fogják simítani.

Te hazaáruló Cseh Katalin, ez legyen a legnagyobb örömöd!

Te hazaáruló Cseh Katalin, ez legyen a legnagyobb örömöd!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés