A magyar választás nem lesz sem szabad, sem tisztességes, sem demokratikus – állítja a finn sajtóban Hadházy Ákos

2022. március 30. 21:18
Hadházy Ákos a legnagyobb példányszámú finn napilapban fejtette ki a véleményét az április 3-ai választásokról.

Terjedelmes írást szentelt az április 3-i magyarországi választásoknak a legnagyobb példányszámú finn napilap, a Helsingin Sanomat – adta hírül a Védett Társadalom Alapítvány blogja.

A blog felidézi, hogy a Zuglóban induló jelöltet a „magyar Navalnijnak” nevezte a Helsingin Sanomat újságírója. Hadházi Ákos beszámolt arról, hogy szerinte a vasárnapi választás nem lesz sem szabad, sem tisztességes, sem demokratikus, ám ettől még az ellenzék elindul. Viszont ha a Fidesz nyer, az nem lesz valódi győzelem,

mert Magyarország „egyirányú úton halad a diktatúra felé”.

A blog felhívta olvasói figyelmét, hogy értik-e, „ha az ellenzék nyer, akkor minden a legnagyobb rendben, ha viszont a Fidesz, az világraszóló csalás...”.. Mint fogalmaznak: „az ellenzéki politikus szerint ennek egyik oka, hogy a »a kormány célzott támogatásokkal vásárolja meg a lakosság szavazatát, különösen a gyermekes családokét«. (Unortodox megnevezése ez a családtámogatásoknak.)”

Hadházi Ákos az interjúban beszámolt arról is, hogy szerinte csak azért nem zárták még börtönbe és csak azért nem tart a megmérgezéstől, mert Magyarország tagja az Európai Uniónak. A politikus kifejtette: Magyarországon „kevés kivételtől eltekintve” megszűnt a szabad sajtó.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Munkahipotézisként fogadjuk el, hogy igazad lenne.

1. De akkor MI A FRÁSZÉRT indultál a választáson 2018-ban?
2. MI A FRÁSZÉRT ülsz a parlamentben 4 teljes éve (hozzáteszem: úgy, hogy a pártlistán bejutott képviselőként legelső pillanatban kiléptél a téged mandátumhoz juttató pártból)?
3. MI A FRÁSZÉRT indulsz most a választáson?
4. MI A FRÁSZÉRT fogsz újabb 4 évet ülni a parlamentben?

+1. Ja, gondolom ha esetleg nyertek, akkor szóba se kerül, hogy ilyen módon NEM SZABAD, NEM DEMOKRATIKUS stb. választáson, azaz lényegében illegitim módon kerülnétek kormányhatalomra?

Vagy egyszerűen Hadházy elmondta, hogy mire készülnek. A szavazatszámlálóik hisztériázni fognak, technikai nehézségek lesznek, mindent meg fognak tenni, hogy akadályozzák a szabad választást.

El tudom róluk képzelni.

Hadházy inkább foltoztassa be a lyukas zoknijait: az legalább hasznos neki...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés