The New York Times: Putyin rajongója, Orbán is támogatta az EU-szankciókat Moszkvával szemben

2022. február 25. 8:12
Az amerikai lap arról ír, hogy Biden kitartott amellett, az Egyesült Államok, szövetségesei és partnerei teljes egyetértésben vannak a Moszkvának adott válaszban.

Csütörtökön az Ukrajnában dúló harcokkal egyidőben Biden elnök szigorú szankciókat rendelt el, számol be a The New York Times. Az orosz oligarchákkal szembeni új szankciók, kereskedelmi korlátozások hatására az orosz valuta- és tőzsde komoly eséssel nézett szembe, azonban a szankciók a Nyugat eddigi tevékenységének korlátait is megmutatták.

Biden két különösen kemény büntetést mellőzött: személyes szankciókat Putyin ellen, valamint Oroszország kizárását a globális pénzátutalások SWIFT-rendszeréből. Ez utóbbi azonnali és különösen súlyos károkat okozna az orosz gazdaságnak, azonban kárt okozna azoknak az országoknak is, amelyekkel kereskedik. Biden kitartott amellett, hogy az Egyesült Államok, szövetségesei és partnerei teljes egyetértésben vannak a Moszkvának adott válaszban. Még Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor, Putyin gátlástalan rajongója is támogatta az EU-szankciókat Moszkvával szemben.

(Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatóra a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án.MTI/Máthé Zoltán)

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán nem Putyun "rajongója", hanem csak egyszerűen józan-realisztikus Oroszország-politikát folytat, s nem száll be a teljesen meddő Puytin-ellenes szájtépésbe.

Biden mellőzte Oroszország kizárását a globális pénzátutalások SWIFT-rendszeréből.
Sok megveszekedett barom viszont szívesen látta volna Oroszország kizárását a globális pénzátutalások SWIFT-rendszeréből, nem törődve azzal, hogy ez a lépés nagyobb károkat okozna az EU-nak, mint Oroszországnak!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés