Szombat este lesz A Dal 2022 első válogatója

2022. január 29. 7:27
Rókusfalvy Lili és Király Viktor vezeti a műsort.

Szombaton van A Dal 2022 első válogatója, a Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban tíz produkció látható. A közmédia dalválasztója új műsorvezető párossal (Rókusfalvy Lili és Király Viktor),

megújult zsűrivel (tagjai Wolf Kati, Egri Péter, Ferenczi György és Mező Misi),

valamint élő zenével várja a nézőket. Az idei műsorban negyven előadó versenyez Az Év Dala 2022 címért. Ismét a magyar zenéké a főszerep, a zsűri pedig újra a közönséggel együtt keresi Magyarország slágerét. A szombati első válogatóban Erdős Fruzsi (dalának címe: Azt beszélik), a Kies (Nem félek), Kijube (Holnap majd elhiszem), Majoros Csenge (Földöntúli szerelem), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), a Prove (Karambol), a Ruby Harlem & Roy (Még ma este), Sándor Szofi (21 gramm), a The Easy Babies (Szerelem), valamint Ya Ou (Zsákutca) lép színpadra. Az első válogató extra produkcióját Wolf Kati adja elő.    

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe:

négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival.

Az elődöntőkből négy-négy dal kerül a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a nézők, amelyek közül márciusban kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A végső győztesről idén is a közönség dönt. A győztes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

(MTI)

Kép forrása: Instagram

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában