Donald Tusk szerint Morawiecki és Orbán antiukrán találkozón vesz részt

2022. január 28. 15:26
A lengyel Rzeczpospolita idézi a Polgári Platform vezetőjét, aki kijelentette, Putyin Oroszországának Ukrajna feletti inváziója kihat Európa és mindenekelőtt térségünk jövőjére.

Donald Tusk elítélte Mateusz Morawieckit, mert a Polgári Platform vezetője szerint a lengyel miniszterelnök „ukránellenes” találkozón vesz részt. A hétvégén Madridban rendezik meg több európai jobboldali párt párttalálkozóját, a rendezvényen többek között Orbán Viktor és Marine Le Pen is részt vesz. A mostani esemény házigazdája a spanyol VOX párt.

„Európa történelmének egy nagyon drámai pillanatnak lehetünk tanúi. Putyin Oroszországának Ukrajna feletti inváziója kihat Európa és mindenekelőtt térségünk jövőjére, beleértve Lengyelország jövőjére is. Valójában az a kérdés fog eldőlni, hogy hol van ennek a politikai nyugatnak a határa, és hogy Lengyelország a Nyugat vagy Oroszország oldalán lesz-e” – mondta Tusk.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke fogadja Santiago Abascalt, a legnagyobb spanyol konzervatív párt, a Vox elnökét a Karmelita kolostorban 2021. november 17-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De szeretné ez Tusk USA-val együtt ha Oroszország háborúzna Ukrajnával.
Sem a magyarok, sem a lengyelek nem ukránellenesek!!
Miért is lennének azok hiszen genetikailag közel állnak.
A lengyel és.magyar miniszterelnök békét akar Kelet-Európában.
Ez nem Ukránellenesség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés