Az egyesült baloldal felszólította Orbánt, hogy ne találkozzon Putyinnal Moszkvában

2022. január 24. 17:18
A baloldal azt akarja, mondja le Orbán Viktor az Oroszországi Föderáció elnökével ez év február 1-jén Moszkvában tervezett látogatását.

Vlagyimir Putyinnal február 1-re tervezett moszkvai találkozója lemondására szólította közleményében Orbán Viktor miniszterelnököt az egyesült baloldal. Szerintük az ukrajnai konfliktus körüli feszült helyzetben „kifejezetten káros és a nemzeti érdekeinkkel ellentétes” egy ilyen baráti találkozó, mivel azt sugallja, hogy „a NATO és EU tagállamok nem egységesek Putyin javaslatainak elutasításában”. Ezzel pedig szerintük a magyar miniszterelnök „közvetve bátorítja az orosz elnököt a jelenlegi feszült helyzet további eszkalálására”.

Az ellenzék szerint Magyarországnak is elemi érdeke volna, hogy szavakkal és tettekkel is kiálljon Ukrajna területi integritása mellett, mivel ezt kívánja a kárpátaljai magyarság érdeke is.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az utóbbi évtizedekben néhány szomszédunk területi integritása már elenyészett.

Ezt tiszteletben tartották.
De hát 2014-ben volt ott egy puccs ami után az oroszok által többségben lévő tetületek Krím, Dombasz már nem szóltak bele a választásba.
Tehát nem fekete-fehér az egész.

Aki beszél nyelveket, az fussa már át a mai nemzetközi tőzsdei híreket. Segítek, röviden. Az USA-Oroszország közötti konfliktus kiéleződése miatt fekete hétfő volt a tőzsdéken. Az európaiak 390 milliárdot veszítettek, de a Wall Street is hatalmasat bukott. A FED holnap ülésezik, kamatemelés várható, mindenütt óriási az inflációs nyomás, amit emel az Omicron hullám is.

A dollár erősödött, az olaj csökkent, az arany erős maradt. Pánikot keltett az a hír is, mely szerint Biden kész amerikai csapatokat küldeni a Baltikumba. Ez előző "bizalomerősítő lépésekről" már ne is beszéljünk.

A hazai baloldaltól várok egy olyan nyilatkozatot, amelyben a feszültség eszkalációjának mérséklésére kéri fel az amerikaiakat és az oroszokat.

A történések következményeit sokan nem gondolják végig, azok milyen hatással lehetnek Európa, benne Magyarország gazdasági életére. A mai fekete hétfő jelzi a nemzetközi befektetők félelmeit, ha kivonják a pénzeket, nem ruháznak be, akkor a most Orbánt szidók is éhezni fognak.

A békét nem Orbán veszélyezteti, csak szólok. Orbán csak próbálja Magyarország érdekeit képviselni. Képzeljük el, mi lenne, ha most Gyurcsány lenne a miniszterelnök, már holnap magyar csapatokat küldene a Baltikumba, lelkes pincsiként.

A gyermekeink, unokáink, s magunk életéről van szó. A globális nagytőkének mindez értéktelen kacat.

Lehet, hogy ezt te véleménynek szánod, de nem az. Szánalmas nyekergés értelmes tartalom nélkül a pálya széléről, ami nem számít.

Tegyük hozzá, hogy Oroszország nem hagyja magára a Donbasz 10 millió oroszát, akik, látva az ukrán vezetés igyekezetét, nem akarnak az anyaországgal ellenséges útra lépett Ukrajnában határon túli oroszokká válni. Akiket esetleg később fegyverrel küldenének az anyaország ellen.

Vagy hagyni kell, hogy elszakadjanak, ahogyan ezt Koszovó megtehette a nyugat áldásával, vagy autonómiát kell nekik adni. Mert az a 10 millió orosz nem fogja hagyni magát, és természetes módon odaátról segíteni fogják őket.

Nem kellett volna a kijevi puccsal belenyúlni az orosz érdekszférába. Ami az ő határaik mentén természetesebb, mint az amerikaiak érdeke egy másik földrászen

CSEH-Szlovákia, SZERB-horvát-szlovén-szlávia, a nagy Oroszország kovácsolta Szovjetúnió.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés