Orbán Viktor: Ellenzem az egészségügy privatizálását

2022. január 21. 7:06
A kispénzű emberek egy magánosítás után ki fognak maradni az egészségügyi ellátásból – jelentette ki a miniszterelnök. Beszélt továbbá a védekezés körüli vitáról, a politikáról, a baloldalról, valamint arról, hogy a muszlim felnőttek nem váltják ki a keresztény gyerekeket. Összefoglalónk.

Orbán Viktor miniszterelnök interjút adott a Kossuth rádiónak péntek reggel. Miért támadhatja az ellenzék a járványkezelést? – kérdezte a műsorvezető. 

„Adjunk elsőbbséget az omikronnak a baloldali támadásokkal szemben!”

 – kérte a miniszterelnök. Elmondta, hogy az omikron sokkal gyorsabban terjed, mint az előző variánsok, viszont kevésbé súlyos a megbetegedés. A kormányfő elmondta, hogy a fertőzöttek száma szélsebesen nő, míg a lélegeztetőgépen lévők száma csökken. Kifejtette, hogy a védettségi igazolvány átalakul oltottsági igazolvánnyá. Januárban csütörtöktől szombatig regisztráció nélkül lehet majd oltáshoz jutni. (Erről itt olvashat bővebben).

„Mindenhol nagy vita van a védekezésről”

Elmondta, hogy egy demokráciában természetes is, hogy vita van a védekezésről. Kifejtette, hogy a „mi” baloldalunk abban más, hogy kamuvideókat gyártanak. „Szabad és kell, hogy vitatkozzunk a védekezésről, de úgy, hogy azt ne gyengítsük” – jelentette ki. A kórházban dolgozók erőn felül teljesítenek, mindent megtesznek, hogy segítsenek a betegeknek.

Elismerést érdemelnek. Nem gyengék az ápolóink és orvosaink

– mondta a kormányfő. „A baloldal nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között.” A kínai vakcináról szóló vitáról azt mondta, hogy azt a WHO jóváhagyta. Komoly nemzetközi szervezetek ismerték el ezt a vakcinát.

„A politika olyan világ, ami közel van a költészethez”

A Magyarország előre megy nem hátra kifejezés esetében sokak számra mást jelent, de ebben benne van az ország 12 éves küzdelme. 2010-re az országot a baloldal tönkretette – mondta a kormányfő. Nem csak 2010-ig követtek el hibákat. A miniszterelnök kifejtette, hogy a baloldali kormányzás után, a hibák kijavítását nem segítette az ellenzék. 

„Most pedig jönnek azok, akik korábban csődbe vitték az országot, és ha lehetőségük lesz, akkor ismét tönkre fogják tenni az országot.”

„A magyar kormány nem azt teszi, hogy szétteszi a kezét, hanem rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedések kellenek. Bevezettük a benzinárstopot, a kamatstopot, az élelmiszerárstopot. Tanulni kell abból, mi volt 2010 előtt” – mondta Orbán Viktor. Ez az emberek tájékoztatását nyújtó mondat. Aki szereti, szereti, aki nem, nem – jelentette ki a kormányfő a Magyarország előre megy nem hátra kifejezésről.

„Olyan egészségügyet még nem láttam, amin ne lehetne javítani”

Már csak azért is, mert a világ egészségügyi tudása folyamatosan nő – indokolta meg a miniszterelnök. Magyarországon a személyes meggyőződésem, hogy az állami tulajdonú egészségügynek a lehető legjobbnak kell lennie – reflektált a kormányfő a baloldali tervekre (Erről itt olvashat bővebben). A kis pénzű emberek egy magánosítás után ki fognak maradni az ellátásból – tette hozzá.

„A baloldali politikusok közül sokan dolgoztak nyugati cégeknél, tehát üzleti lehetőséget akarnak nyitni a nagytőke előtt, és segítenek privatizálni az egészségügyet.”

„A muszlim felnőttek nem váltják ki a keresztény gyermekeket”

A migrációról elmondta a miniszterelnök, hogy 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el, míg 2021-ben már 122 ezret. Kifejtette, hogy a magyarok nincsenek annak tudatában, hogy milyen kemény munkát végeznek a rendőrök és katonák a határon. A migráció mint fenyegetés velünk él, és meg is kell erősíteni a határvédelem rendszerét, új erőket kell bevonni – tette hozzá.

A miniszterelnök kifejtette, hogy az uniós belügyi biztos szerint a bevándorlók és a migránsszervezetek nélkülözhetetlenek a társadalom számára a járvány utáni helyreállítás során. 

„Mi nem akarjuk, hogy a gazdaság helyreállításában migránsszervezetek és bevándorlók vegyenek részt.”

Magyarország egész Európa külső határát védi – mondta. 2015 óta 600 milliárd forintba került a védekezés a határon. Ekkora összeget fognak most egyébként visszakapni a családok. „Brüsszel hátba lő minket, és arra adna pénzt, hogy hozzunk be bevándorlókat.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 306 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valami bizonyíték.....? Egyébként a kezdeti járványhelyzetben senki nem tudta, ti sem tudtátok volna megmondani, hogy mire és milyen mértékben kell felkészülni. Csak az látszott, hogy kíméletlen farkastörvények vannak, nincs szövetség, nincs barátság. Persze a pálya széléről felelősség nélkül mindenki azt kiabál be, amit akar.

Ha Gyurcsány hiteleit sikerült kifizetni, akkor talán ez is menni fog. Ti persze, ahogy látom az írásodból, már most úgy számoltok, hogy évtizedekig Orbánra fogtok hivatkozni, miközben mindent eladtok, elloptok.

Ezt a nemzetközi támogatást olvasva a röhögés mellett megkérdezem: Nem lehet, hogy az a kádárista, aki itthon szart sem ér, ezért külső erők segítségével kapaszkodna ki a gödörből? Ahogyan elődötök hívta be a szovjeteket, hogy ültessék már fel a trónra. Cserébe csak az ő érdekeiket fogja nézni.

Palika! Választást kell nyerni, nem vitát. Gyurcsány 2006-ban igaztalansággal vádolta Orbánt, majd két-három hónappal később bevallotta, hogy egész addigi kormányzása hazugság volt. Mi értelme volt akkor annak vitának? Őszre az általatok győztesnek mondott Gyurcsány leamortizálódott, de a hatalomhoz való ragaszkodása megágyazott a 2010-es kétharmadnak.

Annál a 2006-os vitánál Orbán abból indult ki, hogy nem azt a vitát kell megnyernie. Fél év sem kellett, és igaza lett.

Számodra mitől mértékadó egy olyan korrupt, diktatórikus, aberrált tanokat támogató szervezet, mint az EU? Én a helyedben ezzel a szellemi adottsággal nem dicsekednék.

Azt pedig már elnézem neked, hogy úgy érvelsz, mintha a covid másoknál vetette volna vissza a gazdaságot, ráadásul hülyeségeket hangoztatsz.

Na látod, belekezdesz valamibe, aztán, ha jön a válasz már csak bunkóság dől belőled.

A vita egy show, aki nem figyeli folyamatosan a politikát, és csak abból akar eligazodni, az nem lesz okosabb.

Érdekesen működik a lyukas, hiányos logikád. Ha valamilyen párttal azonos politikai vélemény, vagy világlátás annak felszopójává avatja viselőjét, akkor te a saját rögeszméid alapján kinek a felszopója vagy? Válassz az ellenzéki listából, aztán írd meg, hülyegyerek. Többet is választhatsz, ha gondolod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés