Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

2022. január 19. 17:36
Vitézy szerint olyasmit kér számon a főpolgármester, amit a kollégái beleegyezésével határoztak el.

Új videóval jelentkezett szerda délután Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterben, amelyben a momentumos Orosz Annával közösen kritizálják a budai fonódó villamoshálózat új, Műegyetem rakparton létesítendő szakaszának terveit.

A videóban Karácsony és Orosz Anna azt nehezményezik, hogy a Kopaszi-gát felé vezető leendő új villamosvonal terveinek megalkotásakor nem érvényesültek eléggé a zöld pontok. Karácsony szerint a Tarlós-féle városvezetés egyik „legnagyobb bűne” az volt, hogy a Kopaszi-gáton folyó beruházás engedélyezésekor nem kötötték ki, hogy hozzá kapcsolódóan a Műegyetem rakparti villamost is meg kell építeni.

A főpolgármester szerint a beruházó tervei használhatatlanok lettek a villamosvonal megépítésére,

ezért most újakat kell készíteni, de a városvezetés ezekkel sem elégedett. Orosz Anna a videóban elmondja, hogy amióta fideszes országgyűlési képviselete van Újbudának, a beruházásoknál nem érvényesülnek eléggé a zöld szempontok. Karácsony Gergely és Orosz Anna végső soron azt szeretnék elérni, hogy az új villamosvonal mellé létesüljön egy fasor is a Műegyetem rakpartra.

A poszt alatt kommentben jelentkezett Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, aki lényegesen máshogy látja a villamosvonal és a zöldítés kérdését, mint ahogy Karácsony azt a videóban bemutatja. Vitézy leszögezi: a tervek a lehető legzöldebbek lettek: a villamospályát ahol csak lehet, fűvel fogják beborítani, és 70 fával kevesebbet is kell kivágni a beruházáshoz, mint amennyiről eredetileg szó volt. Vitézy leírta: összesen 178 új fát is telepítenek majd.

A BFK-vezér ismerteti, hogy a tervezés során a BFK és főváros részéről delegált szakértők koncepcionálisan mindenben egyetértettek, a tervek pedig a városvezetés minden kérését tartalmazzák.

Vitézy Dávid szerint Karácsony azt a benyomást kelti, „mintha nem tudna róla, hogy a tervezésben kollégái hétről hétre végig részt vettek az elmúlt év folyamán”.

Vitézy azt is megemlíti, hogy több okból sem lehetséges több fát telepíteni a Műegyetem rakpartra: egyrészt olyan sok parkolóhelyet kellene megszüntetni, ami már a főváros és az önkormányzat számára is elfogadhatatlan lenne, emellett pedig a fővárosi tulajdonú vízművek sem engedélyezte, hogy a rakpart alatt futó főnyomócső és közművek fölé több fát telepítsenek. „Mindezeket Önöknek jeleztük, elmondtuk – azt ígérték, hogy megpróbálják ezt megoldani a felügyeletük alatt álló közműcégeikkel. Ez azonban nem történt meg, október óta semmilyen megoldást vagy választ nem kaptunk, csak ma Öntől egy Facebook-videót, ahol a terveken kéri számon azt, ami épp a Főváros és cégei kérésére szerepel a terveken úgy, ahogy ma szerepel” – írta Vitézy Dávid Karácsonynak.

Vitézy Dávid azt javasolja Karácsonynak, hogy ha szeretné, hogy megépüljön a villamosvonal, akkor írja alá azokat a tulajdonosi és kezelői hozzájárulásokat, amelyek október óta az asztalán vannak.

Hangzatos Facebook-videók nyomán ez a villamos nem fog megépülni,

csak ha a városvezetés el tudja dönteni, mit szeretne és kiadja a szükséges hozzájárulásokat” – jelentette ki a BFK vezérigazgatója.

Összesen 229 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csepel egyébbként is északon van.

62 ki tudja, honnan szalajtott ember kérése az 500 milliós unióban. Akinek nagy része olyan pártokból jön, akik hazájukban sem sokat számítanak. Te ezen most elélvezel? Nyüszítenek veled együtt, mert érzitek, hogy veszíteni fogtok. Külföldi segítség kérés, úgy, ahogyan azt Kádártól láttátok.

Viszont érdekes a dolog akkor, ha olvasom az összefogás politikusaitól a magabiztos szövegeket, amiből az jön le, hogy ők még a szörnyen igazságtalan rendszerben, ebben a diktatúrában is nyerni fognak. Akkor mitől félnek? Csak nem arra jók a külföldi segédcsapatok, hogy az ő segédletükkel, zavarkeltésükkel hekkeljétek meg a választást?

Fogalmazz pontosan: a bíróság nem azt mondta ki, hogy nem történt családi számla hamisítás, csak azt, hogy az Origo nem tudta megfelelően bizonyítani. De ugye, ettől még igaz lehet, ettől még megtörténhetett.

A Cseh család által felmarkolt EU pénzek vizsgálata nyomán még sok mindenre fény derül.

Ja kérem, megszűnt a szülésenkénti 100 - 150 ezer forint paraszolvencia. De egy idő után a magánkórházak is telítődnek, és akkor kénytelenek lesznek a most lenézett nyamvadt kétmillióért dolgozni. Mert most ezt, a minimálbér tízszeresét kevésnek tartják.

Nagyon bírom ezt a Vitézy Dávidot, mindig is bírtam. Nem olyan tökfej, mint Karácsony. Tudja, hogy mit és miről beszél.
Karácsony megint égő voltál!

Vitézy egyben téved: azt mondta, írja már alá. Gelgely a papírokat, amik az asztalán vannak. Gelgelyt még soha senkinek nem sikerült lefényképezni egy darab papírral sem.

Hogy egy kezdő rezidens mit nyilatkozik, az egy dolog, egy másik mást nyilatkozna. De egy vitaműsorban Havas Szófia is elismerte, hogy az egészségügy félkatonai szervezet, ahol veszély esetén felsőbb szempontok szerint jogos a vezénylés. Ha egy helyen krízis helyzet alakul ki, olyan mértékű, amilyenre sehol nem méretezik az ellátás személyi feltételeit, akkor ott csak vezényléssel lehet eredményt elérni.

Tényleg. Lehet, hogy Geli azt sem tudja, hogy hol van az íróasztala.

Így lehet. Fopolgarmestersege elején a férfi wc-t sem találta meg, a nőiben
végezte el a dolgát. Pedig korábban a közgyűlés tagja volt, igaz, alig járt be.

Csepelt is Északon kereste.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés