Gyurcsány: Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze

2022. január 18. 8:04
A DK elnöke közösségi oldalán magyarázza el, hogy miért kell mindenkinek Márki-Zay Péterre szavaznia.

Gyurcsány Ferenc a tőle már megszokott módon „szabadversben” tette közzé gondolatait hivatalos Facebook-oldalán. Bejegyzésében azt írja:

„Az ember jónak születik. Vagy mégse. Rendes természetfilozófiai vita ez. Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze. Láttam és látom, mivé változhat az ember, ha hatalma lesz. Nem állítom, hogy mindenki becstelen lesz. Egyáltalán nem. De a hatalom hajlít. Van aki ellenáll, van aki nem, van akit eltör. Völner és minisztere, meg a kormány kapcsán mondom. Valójában nem megoldás van, hanem ellenszer. Én hajlok arra, hogy elfogadjam: az emberek többsége gyarló. Kisebb, nagyobb hibával él. Én is, mi is.”

A filozófiai bevezető után kifejti: szerinte azért kell a hatalmat ellenőrizni, számon kérni, mert személyes garancia nincs, csak intézményes garancia lehet.

„Ezt jogállamnak hívják. Vagy ilyesmi. Azért is javaslom, hogy szavazzanak Márki-Zay Péterre és az ellenzékre, mert itt még ezt értik. Ott már nem. Ne emberi hiba irányítsa az országot, hanem erény. Erre most csak ezen az oldalon van esély” – zárja bejegyzését a DK elnöke.

Nyitókép: Facebook

Összesen 261 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, tudjuk, hogy nem vagy messze. Zajosmárkit kihajítod és jöhetnek a pontok, lépések és tervek.
Megint bepróbálkozhatsz a németeknél és a franciáknál. Már Merkel sincs aki tudná, hogy ki vagy...

Tudjuk. Aki a Moslékra szavaz, az rád szavaz. A te visszatérésedre a kormányhatalomba.

De vajon kellően tudatosult-e ez az alaptény az elempésekben, momentumosokban, jobbikosokban, MZP-rajongókban? Hm?

Ez tényleg röhejes. Remélhetőleg mi nevetünk utoljára.

Mikor értéktelenedik a nyelv, a szavak, bár ez inkább klasszikus újbeszél.

,,Voltam hatalom közelében.,,

Miazhogynagyonis!
Minősítés is volt.

,,Gyurcsány a világ egyik legrosszabb vezetője
És ezt egy amerikai kutatás mondta ki, nem is Orbán Viktor.

Az egyik leghíresebb, gazdasági fejlődést kutató közgazdász, William Easterly és szerzőtársa, Steven Pennings nemrég jelentették meg új kutatásuk első verzióját, amely azzal foglalkozik, hogy az országok vezetőinek döntései mennyire járultak hozzá a GDP-növekedéshez - szemlézi az Index.

A kutatásban használt három adatbázisból kettőben Gyurcsány Ferenc bekerült a világ legrosszabb vezetői közé, mivel kormányzása alatt átlagosan nagyjából 1-1,5 százalékkal rontotta a gazdasági növekedést évente. Az egyik listán a 18., a másikon a 21. legrosszabb vezető.,,
https://hvg.hu/gazdasag/201712..

Azt már el sem tudod képzelni, hogy látva az ellenzéki katyvaszt, hányan fognak meglehet, befogott orral a Fideszre szavazni? Ahogyan azt még Heller Ágnes mondta a Jobbikkal kapcsolatban. Mert lehet, hogy leváltanák Orbánt, de nem mindegy, kik jönnének helyette.

Működik ez fordítva is, csak nektek nem mondják el.

Gyurcsány Öszödön nyersen elmondta a frakciónak, miben támogassák. És ne kérdezzék, miért.

A frakció pedig nem kérdezte meg, hogy Feri, miért kellett olyan böszmeséget csinálni, amilyent még ország nem csinált? Miért tettél úgy, mintha kormányoznál, miért volt szükség a hátunk mögött trükkök százaira, miért kellett a választás előtt adatokat eltitkolni, miért kellett a kormányzást a szarból visszahozni?

Ezeket azóta sem kérdezte senki, pedig ez a lényeg, nem a "szenvedélyes igazságbeszéd". És még egy kérdés: miért kéne ezek után Ferit és csapatát hatalomba juttatni?

Rogán, Potápi, Völner, Schandl.....igen, és a fletó is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés