El País: A Human Rights Watch szerint az Orbán-kormány támadja a demokratikus intézményeket

2022. január 14. 12:19
A spanyol lap cikke kitér arra, hogy a magyar kabinet 2020 óta fenntartja a veszélyhelyzetet, ami lehetővé teszi számára a rendeleti úton történő kormányzást.

Az elnyomás növekedésére figyelmeztet a Human Rights Watch (2022.01.13.) Az El País beszámolt a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi szervezet éves jelentéséről. A jelentés példaként említette az Orbán-kormány tevékenységét a világjárvány instrumentalizálása kapcsán. A cikk kitért arra, hogy az Orbán-adminisztráció 2020 óta fenntartja a veszélyhelyzetet, ami lehetővé teszi számára a rendeleti úton történő kormányzást, illetve bizonyos törvények alkalmazásának felfüggesztését is.

A jelentés szerint az Orbán-kormány ezen kívül 2021-ben is folytatta támadásait a demokratikus intézményekkel, a sajtóval, az LMBTI-közösséggel szemben.

(Fotó: MTI)

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az újságíró nem tudja, hogy az ellenzéki polgármesterek milyen egyszemélyi döntéseket hoztak abban az időben. Pl Karácsony vett használt német villamost:-)

El Pais, La Monde, Guardian, NYTimes, WPost ecetera:
Magyarország egy utolsó hely lett az EU-ban Orbán alatt...
Vagy igazuk van, ha ugyanúgy látják, vagy mégis csak van egy központ, ahonnan a parancs kimegy.
Magyarország annyira utolsó hely lett az EU-ban Orbán alatt - mióta nem fizet spekulánsok zsebébe évente 2500 milliárd "védelmi pénzt"; - hogy ennyire elől gazdaság-, pénzügy-, nemzetivagyon-gyarapodás terén:
soha az utóbbi 100 évben NEM ÁLLT, mint éppen ma.

Józsi! A tizediken, ugye tudod, hogy ismét Téted néznek hülyének, -Kádár alatt is ez volt -a zsidó nagytőke ismét téged akar kizsigerelni......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés