Háromezer milliárd dollárt ér az Apple

2022. január 7. 10:52
A techóriás önmagában jelenleg értékesebb, mint a Boeing, a Coca-Cola, a Disney, az Exxon-Mobil, a McDonald's, a Netflix és a Walmart együttvéve.

Az Apple lett az első vállalat, amely elérte a 3000 milliárd dolláros piaci értéket. A cég részvényeinek értéke mintegy 5800 százalékkal emelkedett azóta, hogy Steve Jobs társalapító és korábbi vezérigazgató 2007-ben bemutatta az első iPhone-t, a részvényeinek árfolyama az ünnepek után elérte az 182,8 dollárt is – írja a BBC-ra és a Guardianra hivatkozva a Telex.

Az Apple önmagában jelenleg értékesebb, mint a Boeing, a Coca-Cola, a Disney, az Exxon-Mobil, a McDonald's, a Netflix és a Walmart együttvéve. Elemzők szerint még az idén a Microsoft is eléri a 3000 milliárd dolláros piaci értéket.

(Fotó: 2008. január 15-i kép, amelyen Steve JOBS, az Apple amerikai információtechnológiai cég társalapítója és vezérigazgatója a MacBook Air ultravékony hordozható számítógépet mutatja be a Macworld konferencián és kiállításon a kaliforniai San Franciscóban. Jobs 2011. október 5-én, 56 éves korában hasnyálmirigyrákban elhunyt. (MTI/EPA/John G. Mabanglo)

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha lölő akarja megvenni, akkor max 100 dollárt ér....

Vagy rászáll a NAV és a GVH.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés