Még egy aspiráns

2021. december 22. 7:28

Pilhál György
Magyar Nemzet
Az egymásba kapaszkodó amazonláncban Varga-Damm Andrea is ott dacolt.

„Hogy a kétségbeejtő Márki-Zay Péter ámokfutása vagy saját, túlméretezett ambíciója az oka, nem tudni, mindenesetre tény: Varga-Damm Andrea, a Reformerek párt frontembere is bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek. A karakán asszonyka úgy látja, miután a baloldal nem tudja leváltani az Orbán-kormányt, ő is elindul az áprilisi választáson. (Elképzelem a pánikot a Fidesz-központban.) 

A részletekről a Spirit FM Aktuál című műsorában beszélt az egykori jobbikos politikus: »Már 2020-ban azt mutatták a felmérések, hogy a 26. legnépszerűbb politikus vagyok. Ahhoz képest, hogy csak öt éve politizálok, ez egy igen jó hely.« Azt is hozzátette, hogy a baloldali politika mára a milliárdosok kampányává züllött, vagyis ha nyerne is az összefogás, csak csöbörből vödörbe jutna az ország.

Andrea asszony már a Reformerek tavaszi megalapításakor is érdekeseket mondott: »Méréseink azt mutatják, hogy a szavazni vágyók 12 százalékát érdekelné egy Varga-Damm-féle párt. […] Az embereknek szociális, egzisztenciális biztonság kell, tiszta jövőkép. A szlogenünk ennek megfelelően így szól: Garancia a szebb jövőért!« (Hogy aztán ettől tűzbe jöttek-e a tanácstalan választók, arról nem kaptunk híreket. Mindössze Varga-Damm Andreához címzett kommenteket ismerünk – de azokból talán nem idéznék.)

Bennem valamiért az a három évvel ezelőtti tüntetés képe él, amelyen haragos tekintetű, fehérsapkás demokrata lányok, asszonyok tiltakoznak a lelketlen kormány »rabszolgatörvénye« ellen. Az egymásba kapaszkodó amazonláncban – Szabó Tímea, Szél Bernadett, Vadai Ágnes, Bangóné Borbély Ildikó és mások mellett – Varga-Damm Andrea is ott dacolt. Egy szem a láncban.”

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés