Újratemették Slachta Margitot

2021. december 7. 20:12
Az amerikai emigrációban 1974-ben elhunyt szerzetes nővért, a magyar Országgyűlés első női képviselőjét Budapesten, a Fiumei úti sírkertben temették el.

Újratemették az amerikai emigrációban 1974-ben elhunyt Slachta Margit szerzetes nővért, a magyar Országgyűlés első női képviselőjét kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.

A szertartást vezető Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek úgy fogalmazott: Slachta Margit a keresztény szeretet eszményét „tudta és akarta nyilvánosan, cselekvő módon, szóban és tettben képviselni”.  A háború alatt átgondoltan, szervezetten támogatta a szegényeket és mentette az üldözötteket, de a háború után kezdődő újabb önkényuralom embertelenségét is meglátta, és mert ellene szót emelni a parlamentben is. 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédében kiemelte: a mindenkori magyar állam és kormány feladata megszervezni, hogy a különböző korok és okok miatt idegen földben lévő magyarok hamvai hazakerüljenek. „Ez kötelesség, főhajtás és elégtétel” – szögezte le. A Barankovics Alapítvány kezdeményezésére a Szociális Testvérek Társasága és a Nemzeti Örökség Intézete közreműködésével november 9-én hozták Magyarországra Slachta Margit földi maradványait. 

(Semjén Zsolt Facebook-oldalán több képet is posztolt az eseményről.)

(MTI)

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kell most is egy parlamenti frakció a Keresztény Női Tábor mintájára.

1. A mostani alkotmány törvényesen, jogilag kifogástalan módon, demokratikusan, a népakaratot kifejezve lett megalkotva . 2. Olyan alkotmányt senki sem tud írni, amivel mindenki elégedett lenne. 3. Az ellenzéki műbalhé ezért hiteltelen, megalapozatlan, hatástalan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés