Tarlós István szerint három akadálya is van a Mocsárosdűlő beépítésének

2021. december 3. 19:15
A volt óbudai, és volt főpolgármester szerint Karácsony Gergely „nettó valótlanságokat állít” a Mocsárosdűlő beépítése kapcsán.

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán azt állította, hogy ő „nem eladni, hanem megvédeni akarta a területet, ugyanis Tarlós István vezetése idején teljesen be akarták azt építeni, de ezt megakadályoztá, így hetven százalékkal csökkentették a terület beépíthetőségét” – írta a főpolgármester. 

A Pesti Srácok fmegkérdezte Tarlós Istvánt, aki elmondta: annak idején csupán annak a kötelezettségüknek tettek eleget, hogy szabályozási tervet készítsenek, de ennek sem a terület beépítéséhez, sem annak eladásához nem volt köze, és erre vonatkozó előterjesztések sem születtek soha az ő idején – írja a lap. 

Tarlós emlékeztetett: Demszky Gábor regnálása alatt viszont voltak tervek arra vonatkozóan, hogy lakótelep épüljön a Mocsárosdűlőn.

„Karácsony már megint sunyin és gyáván valótlanságot állít, és olyan összefüggést próbál teremteni, ami nincsen”

– mondta a lapnak Tarlós István, aki mint korábbi főpolgármester és mint egykori óbudai polgármester is emlékszik a területtel kapcsolatos tervekre. 

„Demszky lakótelepének három komoly akadálya is volt: az egyik, hogy az alapközműveket a Szentendrei útról kellett volna behozni, ami közel egy kilométer, ez pedig nagyon drága lett volna. A másik probléma az volt, hogy ez egy vizes terület, a vizet pedig össze kellett volna gyűjteni. A harmadik akadály pedig az volt, hogy legalább két közúti felüljáró kellett volna, hogy ezzel be lehessen a területet kapcsolni a közúti forgalomba. Mindez együtt olyan költséges volt, hogy egy lakótelep-építéssel ezt egyszerűen nem lehetett kitermelni, úgyhogy a Demszkyék sem fogtak neki semminek”– hangsúlyozta Tarlós István.

Főpolgármestersége idején a III. kerületnek törvényi kötelezettsége volt erre a területre szabályozási tervet készíttetni, ami el is készült.

„Ebben az ügyben valóban volt egyeztetés a kerület és a főváros között, mert a tulajdonos a főváros” – hangsúlyozta a volt főpolgármester.  „Az, hogy volt a szabályozási tervről egy egyeztetés és készítettek egy szabályozási tervet, annak sem a beépítéshez, különösen pedig az értékesítéshez semmi köze nem volt. A fővárosban soha nem született az én időmben sem határozat, de még csak előterjesztés sem arról, hogy a területet valaki be akarná építeni vagy pláne értékesíteni akarná. Tehát Karácsony megint nettó valótlanságot állít” – állítja Tarlós István a Pesti Srácoknak. 

A volt főpolgármester szerint „Karácsony trükkje most az, hogy úgy állítják be, mintha az ő regnálása idején az egészet be akarták volna építeni, amiből a hős Karácsony csak egy kis darabot tartana meg beépíthetőnek, de az összes többit ő megvédte. Karácsony sunyin és gyáván, megint valótlanságot állít és olyan összefüggést próbál teremteni, ami nincsen” – állítja a lapnak Tarlós István.

Fotó: FERENC ISZA / AFP

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egész területből leválasztottak egy darabot építkezés céljára és azóta Karácsony azt már nem tekinti Mocsárosdűlőnek.

Tarlós igyekszik úriemberként viselkedni egy féreggel szemben.

Miért van az, hogy amit Tarlós mond, azt elhiszem és amit Karácsony, azt nem? Úgy általában értem.

Be kéne vezetni, hogy aki olyan dologban hazudik, amiről hivatalból tudnia kell, az közokirat hamisítás.

Talán Tarlós egyenes gerince miatt lehet:-)

Te mindent elhiszel?
A terület kb kétharmadát védik meg ekkora elánnal.
Kiss László rábólintott a tervre.

Bp-en északnyugati az uralkodó szélirány. Mocsárosdűlő beépítése rontaná a fővárosi levegő minőségét.

Karácsony nem olyan, mint egy gyerek. Olyan, mint egy gyáva, hazudozós gyerek, akit a többi gyerek utál.

Tarlós után lejtmenetben Budapest.

Dugók, BKV káosz, Városháza ügyek.

Annyi mindent ígért. Pl egymillió fa ültetését is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés