Gurmai Zita: A bukásra készülő Fidesz szegényes kiskarácsonnyal bünteti a magyar népet

2021. december 1. 11:44
Az MSZP-s politikus szerint a Fidesz „rárobbantotta Magyarországra a szegénységet”.

Az MSZP kormányra kerülése esetén nemcsak az inflációt, hanem a fizetések emelkedését is figyelembe venné a nyugdíjak növelésénél – mondta Gurmai Zita, a szocialisták frakcióvezető-helyettese szerdán a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón. Úgy értékelt, hogy a „Fidesz rárobbantotta Magyarországra a szegénységet”;

a legtöbben a nyugdíjasok közül nélkülöznek,

körükben is elsősorban a nők vannak rossz helyzetben. A „bukásra készülő Fidesz szegényes kiskarácsonnyal bünteti a magyar népet” – fogalmazott Gurmai Zita. Hangsúlyozta, a boltokban és a benzinkutakon „brutális drágaság tombol”, a Tárki felmérése szerint pedig a magyar emberek háromnegyede az uniós szegénységi küszöb alatt él.    

A szocialista politikus szerint a legtöbben a nyugdíjasok közül nélkülöznek, körükben a szegények aránya több mint háromszorosára emelkedett 2010 óta. Különösen rossz helyzetben vannak a nyugdíjas nők, akik átlagosan 18 ezer forinttal kevesebb nyugdíjat kapnak, mint a férfiak – tette hozzá. Gurmai Zita elmondta, az MSZP a kormánnyal szemben úgy gondolja, hogy a biztos megélhetés mindenkinek jár, ezért kormányra kerülése esetén nemcsak az inflációt, hanem a fizetések emelkedését is figyelembe venné a nyugdíjak növelésénél. Ezzel minden nyugdíjas jobban jár majd, mert „egy ledolgozott élet után senki sem nélkülözhet” – mondta az MSZP képviselője.

(MTI)

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most képzeld el, ha nem lennél szegény:-)

Nagyon különbözőek lehetnek azok a ledolgozott életek. A nyugdíj NEM szociális ellátás.

"Kisnyugdíjas" az is, aki minimálbérre bejelentve volt sikeres vállalkozó, beutazva a fél világot, az is, aki minden megkeresett pénze után adózott, az is, aki a megtakarításából ingatlant vett és az is aki fölélte. Nagyon különböző élethelyzetek.

A nyugdíjas szegénység szerintem leginkább rászorultsági alapon, önkormányzati segélyezéssel kezelendő probléma. A nyugdíjas réteg a megélhetés szempontjából minden, csak NEM homogén.

Tévedés. Az Összefogás bünteti a népet a kis Karácsonnyal.

Gurmai elvtársnő!
Kicsi lesz az az MSZP-s mentőcsónak a listára! Nem fog felférni rá! Mi lesz utána?

:-)
Két hete vasárnap kora du voltam egy park centerben. Alig találtunk parkoló helyet. Meg is jegyeztem, hogy nagy a szegénység.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés