Sokat jelent, ha betölthetem a híd (talán még létező) szerepét

2021. november 25. 14:37

Vecsei H. Miklós
Facebook
Mindkét oldalnak tisztán a szemébe tudok nézni, cenzúra nélkül vállalva gondolataimat.

„Budapestért díjat vehettem át múlt héten. Külön öröm, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter, »fideszes« polgármester terjesztett fel, és Karácsony Gergőtől vehettem át. Nem szeretnék túl gyakran véleményt nyilvánítani, inkább igyekszem színházat csinálni csendesen és amennyire botladozásaim közt kitellik – becsületes és figyelmes lenni szeretteim szűk körében... de ha mégis ilyesmi helyzetbe kerülök, akkor sokat jelent, ha betölthetem a híd (talán még létező) szerepét, és mindkét oldalnak tisztán a szemébe tudok nézni, cenzúra nélkül vállalva gondolataimat. A díjat a szerepeimért és a Poketért kaptam. Az előbbiért mestereimnek és közvetlen alkotótársaimnak (Attila, Adrián és a Víg társulata), az utóbbiért családomnak és a Poket csapatnak vagyok rendkívül hálás. Remélem, hogy sok szép dolgot tudunk még véghez vinni becsülettel.

A rend kedvéért és a politikai sértettséget elkerülve megjegyezném, hogy tavaly Novák Katalin és Kásler Miklós a Fiatalokért-díjat adta volna nekem, de az SZFE körül kialakult helyzet miatt, amiről rendkívül komplex, de gyerekessége miatt alapvetően elszomorító véleményem volt, kértem, hogy előbb hadd kezdeményezzünk párbeszédet. Sajnos ez nem történhetett meg, így nem tartottam reálisnak, hogy elfogadjak egy díjat, aminek a névadóiért (Fiatalok) nem folytathatok párbeszédet. Biztos vagyok benne, hogy az ilyesmi kapkodás és figyelmetlenség, az én részemről is, hamarosan visszaáll egy emberibb tempóba. Egyszerűen nem történhet máshogy. És még egy apró dolog, édesapám is megkaphatta ezt a díjat éppen abban az évben, amikor születtem, a hajléktalanokért végzett munkájáért. Köszönöm!

És csók Kolozsvárról!”

Nyitókép: Budapest, 2018. április 11.
Vecsei H. Miklós színművész, az egyik ötletgazda beszél az első POKET automata átadásán a fővárosi Örkény Színházban 2018. április 11-én. A Madách téren, az Örkény Színház előtt álló automatából okostelefon méretű zsebkönyvek, kortárs és klasszikus irodalmi művek vásárolhatók.
MTI/Mohai Balázs

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem fideszes, nem ember. Igaz-e?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés